NAUČNICI OTKRILI NEVEROVATAN PODATAK: Korona virus je moguće u potpunosti ubiti za 25 sekundi! Tajna se krije u ovome

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2020, 15:56

NAUČNICI OTKRILI NEVEROVATAN PODATAK: Korona virus je moguće u potpunosti ubiti za 25 sekundi! Tajna se krije u ovome

Pri dozi od 5 megadžula na kvadratni centimetar smanjilo se širenje virusa za 99 odsto u šest sekundi.

Virus korona se može uništiti za 25 sekundi, sigurni su istraživači Nacionalne laboratorije za infektivne bolesti Bostonskog univerziteta. Po mišljenju naučnika, u tu svrhu je potrebno iskoristiti ultraljubičaste zrake.

Grupa naučnika izvršila je eksperiment tokom kojeg je materijal, kontaminiran >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << virusom Kovid-19, bio izložen različitim dozama ultraljubičastih zraka iz lampe. Naučnici su takođe ocenili brzinu uništenja patogena.

Kako je otkriveno, pri dozi od 5 megadžula na kvadratni centimetar smanjilo se širenje virusa za 99 odsto u šest sekundi. Infekcija je u potpunosti bila uništena za 25 sekundi kada je bila izložena zračenju, jačine 22 megadžula na kvadratni centimetar.

Istraživači su sigurni da lampa, snage 13 Vati može da očisti čestice Kovid-19 sa prostora, veličine 15 kvadrata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.