NASTAVLJA SE NOVAKOVA DOMINACIJA: Alkaraz vreba šansu sa druge pozicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 10:07

NASTAVLJA SE NOVAKOVA DOMINACIJA: Alkaraz vreba šansu sa druge pozicije

Ovo je 412. sedmica na čelu ATP liste, ali to i nije najtačaniji podatak, jer nedelje dok se nije igralo tokom korona virusa nisu uzete u obzir.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je na odmoru, ali i dalje nastavlja da uvećava sopstveni rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste.

Ovog ponedeljka započeo je sedmicu broj 412. Srpski teniser ima 9.855 bodova, a preti mu  Karlos Alkaras sa druge >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozicije. Španac ima 600 bodova manje.

Na trećem mestu nalazi se Danil Medvedev sa, trenutno, 8,765 poena.

Potom slede, redom: Janik Siner, Andrej Rubljov, Aleksander Zverev, Holger Rune, Hubert Hurkač, Tejlor Fric i Stefanos Cicipas.

Đoković neće igrati do 6. marta, za kada je najavljeno njegovo učešće na Mastersu u Indijan Velsu.

Dobra okolnost je ta što Đoković do početka aprila ima da brani svega 180 bodova, dok Alkaras ima 1.910, Medvedev 2.850, Siner 1.510.

Od srpskih igrača Laslo Đere je ove nedelje na 35. mestu sa 1.215 bodova, Miomir Kecmanović je ostao 40. sa 1,080 bodova, dok je Dušan Lajović pao za pet pozicija, pa je trenutno 58. igrač na svetu (919). Hamad Međedović je na 107. poziciji (586).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.