NAPREDUJE IMUNIZACIJA U CRNOJ GORI: Vakcinu protiv kovida 19 primilo 16 odsto odraslih

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 23:51

NAPREDUJE IMUNIZACIJA U CRNOJ GORI: Vakcinu protiv kovida 19 primilo 16 odsto odraslih

U Crnoj Gori je vakcinu protiv korona virusa do sada je primilo oko 16 odsto odraslih osoba, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja te zemlje.

Kako navode, danas je, na 140 punktova širom države, dato 6.654 doza vakcina, od kojih je 5.936 osoba primilo prvu dozu, a 718 je dobilo i drugu dozu vakcine. U Crnoj Gori do sada je ukupno dato 109.507 doza vakcina.

Prvu dozu primilo je 78.760 građana, a kompletno je vakcinisano 30.747 osoba.

- To znači da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je prvu dozu vakcine dobilo oko 12 odsto od ukupnog stanovništva, a da je oko pet procenata kompletno vakcinisano. S obzirom na to da se maloletnici trenutno ne vakcinišu, ovi podaci govore da je u našoj zemlji vakcinisano oko 16 odsto odraslih - zaključuju u ministarstvu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.