NAJNOVIJI PODACI! Još 3.042 pozitivnih, preminulo 20 osoba: Svaka epidemija ima svoj kraj, ova zavisi od dve stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 16:22

NAJNOVIJI PODACI! Još 3.042 pozitivnih, preminulo 20 osoba: Svaka epidemija ima svoj kraj, ova zavisi od dve stvari

Najnoviji podaci o korona virusu u Srbiji.

U Srbiji je u poslednjih 24 sata na korona virus testirano 10.343 građana, od kojih je 3.042 novozaraženih.

Preminulo je 20 pacijenta.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno je 171 pacijent.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da će medicinski deo Kriznog štaba i na narednoj sednici, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakazanoj za utorak, tražiti najstrože mere.

Tiodorović je rekao da je neophodno tokom naredne sedmice i sledećeg vikenda svesti kontakte na minimum.

Ocenjujući proteklu godinu od pojave prvog zaraženog korona virusom u Srbiji, Tiodorović je ocenio da je bila izuzetno teška i da smo je, kako je rekao, "jedva izdržali".

- U ovom sadašnjem slučaju uključeni su lekari gotovo svih specijalizacija. Stanovništvo je takođe iscrpljeno. Ipak, realno i bez politizacije, mi smo ipak radili dobro, u ovakvim uslovima i više od očekivanog - smatra Tiodorović.

On je dodao da je bilo i grešaka i da kao najveće greške smatra zaražavanje u staračkim domovima i kritične situacije u julu, novembru i decembru.

- Svaka epidemija ima svoj kraj, ali kada će do njega doći, zavisi od dve stvari - zdravstvenog sistema i odgovornosti pojedinca - ukazao je Tiodorović.

On je naveo da će, ako u Srbiji bude vakcinisano tri do tri i po miliona ljudi, uz one koji su već stekli imunitet, to biti između 60 i 80 odsto stanovništva i da će to značiti da je epidemija pod kontrolom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.