NAJNOVIJI PODACI! Još 2.846 inficiranih, preminulo 39 pacijenata: Poznate nove odluke Kriznog štaba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 15:20

NAJNOVIJI PODACI! Još 2.846 inficiranih, preminulo 39 pacijenata: Poznate nove odluke Kriznog štaba!

Najnoviji podaci o korona virusu u našoj zemlji

U Srbiji je u prethodnih 24 sata na korona virus testirano 14.193 građana od kojih je 2.846 novozaraženih.

Preminulo je 39 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalaze 239 obolela.

Nove mere Kriznog štaba

Krizni štab održao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je danas vanredno zasedanje na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija, kao i eventualno popuštanje epidemioloških mera, međutim do olakšavanja postojećih mera nije došlo.

Razgovaralo se na sastanku i o popuštanju mera, ali nije došlo do usaglašavanja i dogovoreno je da se nadalje prati situacija i da se onda ponovo zaseda. Ipak, Krizni štab je na današnjoj sednici doneo i tri nove mere: izjednačavanje cene PCR testa za strance i domaće turiste/građane, početak škole 19. aprila i održavanje takmičarskog dela Beogradskog maratona.

MERE:

- PCR test 9.000 za sve građane i strance

- 19. aprila đaci starijih razreda i srednjoškolci kreću u školu

- održaće se Beogradski maraton u junu

- bašte ugostiteljskih objekata ostaju otvorene

- Ugostiteljski objekti ostaju zatvoreni, osim onih koji imaju bašte i tu mogu usluživati goste.

Na narednim sednicama će se razmatrati otvaranje unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, kada se epidemiološka situacija dodatno poboljša.

- Epidemiološka situacija je izašla iz vanredne, procenjujemo je sada kao nepovoljnu, jer ima još uvek veliki broj onih koji leže u bolnicama i na intenzivnoj nezi. Povećan je i broj otpusta u odnosu na broj prijema, polako dolazi do pražnjenja bolnica, što je dobro. Doneta je odluka da od 19. aprila počnu da rade škole, stariji razredi osnovnih škola i srednje škole kreću u školu. Izjednačena je cena PCR testiranja i za naše građane i za strance. Doneta je odluka da se Beogradski maraton održati i da se krenu pripreme za takmičarski deo. Drugih mera nema, nema dodatnih promena, sve ostaje kao što je i do sada bilo - rekao je doktor Predrag Kon.

Prema novoj odluci Kriznog štaba PCR će koštati 9.000 i za strance i za domaće turiste/građane, stranci više neće plaćati 18.000 testiranje. Takođe, najavljeno je održavanje Beogradskog maratona u junu, ali za sada je data dozvola da se održi samo takmičarski deo, te to znači da slobodno učešće građana i Trke zadovoljstva neće biti ukoliko se do juna situacija sa koronavirusom u Srbiji znatno ne popravi. Doktor Kon je dao zeleno svetlo za sportiste koji učestvuju u Beogradskom maratonu da počnu sa pripremama i da će maratonska trka zasigurno biti održana i da imaju dozvolu da obavljaju sve pripreme za to takmičenje.

Podsetimo, u Srbiji je juče broj zaraženih virusom korona pao ispod 3.000. Pad broja zaraženih, upozoravaju epidemiolozi, ne bi smeo da nas zavara, jer su bolnice još pune. U njima je ukupno 7.341 pacijent sa kovidom. Lekari upozoravaju da su sada češće teške kliničke slike i brza progresija bolesti, a to potvrđuje i podatak da smo juče imali 12 kovid pacijenata na respiratorima više nego dan ranije. Od posledica kovida preminulo je još 35 obolelih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA ULIVA NADU: Smanjuje se broj novoobolelih, tri grada i dalje trocifrena

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021

U Srbiji je u prethodnih 24 sata na korona virus testirano 14.193 građana od kojih je 2.846 novozaraženih...Najviše novoobolelih od korona virusa i dalje ima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu gde je registrovano 645, odnosno 162 i 109 novih slučajeva...Po broju novoobolelih slede Kragujevac sa 69, Novi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.