NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Stiže jednokratna pomoć od 10.000 dinara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 14:21

NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: Stiže jednokratna pomoć od 10.000 dinara!

Do 12 časova registrovano je 1195 noboobolelih

Nakon sastanka Kriznog štaba i predstavnika kovid bolnica sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem doneta je odluka da se uvede dodatno sankcionisanje nepoštovanja mera kako bi se sprečilo širenje korona virusa u Srbiji.

Zbog sve lošije epidemiološke situacije u Srbiji zbog korona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << virusa i porasta broja zaraženih, ali i broja pacijenata na bolničkom lečenju i respiratoru doneta je odluka da se svim zdravstvenim radnicima uplati jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara. Takođe, doneta je odluka i da najveće povećanje plata u januaru bude za zdravstvene radnike.

- Nema novih mera, povećava se sankcija već uvedenih mera. Drugi izbor nemamo, ne možemo da zatvorimo našu ekonomiju, ali ono što je propisano mora da se poštuje. Doneli smo odluku samo za pomoć zdravstvenih radnika u iznosu od 10.000 dinara. Doneli smo odluku i da svi zdravstveni radnici i u kovid i nonkovid bolnicima dobiju platu veću za 10 odsto i hvala vam na svom trudu i radu  - rekao je predsednik i dodao:

- Time pokazujemo da brinemo o zdravlju naših ljudi, da imamo snage da se izborimo sa ovim problemom i naravno, razgovarali smo i o problemu sa stručnim kadrom i da ubrzamo obuku svih oblasti koje nam fale, moramo da imamo stručnjake, moramo da se ubrzamo zato što imamo respiratore, a nemamo ljude koji će ih upotrebljavati. Analizirali smo sve oblasti našeg zdravstva - istekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je do 12 časova zabeleženo 1.195 novoobolelih.

- Brojke dobijate danas u 15 sati, ali ovo je definitivno najcrnji dan za Srbiju, preko 1.500 zaraženih, njih 1.195 do 12 sati. Ono što se mora istaći jeste da i prema broju obolelih, situacija je bolja nego u regionu, i to je ono što me raduje - počeo je obraćanje Vučić.

Podsetimo, pre dva dana smo imali 26 osoba na respiratorima, dakle povećanje je juče bilo od čak 50 odsto. Takođe, juče je još jedna brojka bila zabrinjavajuća, naime u bolnice je za dan primljeno čak 107 osoba, odnosno svaka treća koja je bila pozitivna na kovid-19 testu.

Tako smo na bolničkom lečenju juče imlai 768 ljudi. Jedina brojka koja je juče bila u padu jeste ona o broju zaražanih - 341, ali to je bilo očekivano za ponedeljak, jer se manje ljudi tokom vikenda testira.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.