Šestoro obolelih od virusa COVID 19 u niškom KC stabilno

Izvor: Megafon.co, 16.Mar.2020, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro obolelih od virusa COVID 19 u niškom KC stabilno

Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči šestoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID 19.
“Pacijent koji je na Kliniku za infektivne bolesti među prvima primljen kao potvrđen slučaj i dalje ima umerene simptome uzrokovane virusom. Ali je u potpuno stabilnom stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom još ne pokazuju simptome. Ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.”
COVID 19 u Srbiji U Republici Srbiji je do 8 časova 16. marta 2020. godine registrovano ukupno 55 potvrđenih slučajeva COVID 19, kaže se na specijalizovanom sajtu Ministarstva zdravlja.
Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 16.03.2020. godine testirani su uzorci 18 osoba. Od kojih je 7 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus.
U kućnoj izolaciji se nalaze tri osobe sa lakšom kliničkom slikom. Dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.
Do 8 časova  16. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je  ukupno 301 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.
Vanredno stanje U Srbiji još nema nijednog smrtnog slučaja zbog korona virusa. Ali je proglašeno vanredno stanje. Za sve što je najstarijim sugrađanima potrebno – namirnice, lekovi – niške opštine otvorile su kol centre. Pa će volonteri opština dostavljati sve neophodno na kućnu adresu.

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Testirane žene iz Mostara NEGATIVNE na korona virus

Izvor: Blic, 16.Mar.2020

Dve ženske osobe u dobi od 24 i 38 godina koje su primljene na Kliniku za infektivne bolesti Univerzitetske kliničke bolnice Mostar, nisu zaražene korona virusom COVID-19, saopšteno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nastavak na Blic...

Veliki pomak: Naučnici otkrili zašto neki pacijenti imaju teške simptome

Izvor: B92, 17.Mar.2020, 10:10

Jedan od prvih pacijenata obolelih od koronavirusa u Australiji pokazao je imuno-reakciju na tretman, što, prema rečima australijskog ministra zdravlja, predstavlja značajan korak u istraživanju i razvijanju vakcine protiv virusa COVID-19.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.