Muzej Aušvic traži donacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 18:12

Muzej Aušvic traži donacije

Memorijalni muzej nacističkog koncentracionog logora Aušvicu u Poljskoj zatražio je donacije nakon što je bio primoran da zatvori svoja vrata za posetioce zbog pandemije korona virusa.

Muzej navodi da su donacije potrebne za nastavak obrazovnih i istraživačkih projekata, nakon što je njegov budžet za 2020. "propao“, prenosi Rojters.

U 2019. godini muzej je imao ukupan budžet od 113,9 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zlota (25 miliona evra).

Muzej je zatvoren za posetioce od 12. marta, a prošle godine ga je posetilo oko 2,3 miliona ljudi.

Očekuje da će se ponovo otvoriti početkom jula.

Memorijalni muzej nalazi se na mestu logora smrti Aušvic koji je na Poljskom tlu uspostavila nacistička Nemačka tokom Drugog svetskog rata. Više od 1,1 miliona ljudi, od kojih su većina bili Jevreji, ubijeno je u gasnim komorama u kampu ili umrlo od gladi, hladnoće i bolesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muzej u Aušvicu, zatvoren zbog pandemije, traži finansijsku pomoć

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2020

Muzej nekadašnjeg nacističkog logora Aušvic-Birkenau, koji je zatvoren od sredine marta zbog pandemije korona virusa, apelovao je danas na finansijsku pomoć kako bi mogao da nastavi misiju sećanja i obrazovanja...Ove godine se obeležava 75. godišnjica oslobađanja koncentracionog logora Aušvic-Birkenau,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.