Izvor: Luftika.rs, 11.Apr.2020, 20:09

Moj brat je izgubio bitku protiv nevidljivog neprijatelja, ali žrtva je cela naša porodica

Vesna Janković, sestra Zorana Ivanovića (49), koji je prošle subote preminuo od posledica zaraze korona virusom, oglasila se otvorenim pismom javnosti i medijima.
Povod je, kako je naglasila, niz neistina koje su u raznim novinama i na portalima objavljene o smrti njenog brata.
Ona je poručila da su se mediji koristili pretpostavkama, a ne činjenicama.
“Kažu da je ljubav sestre prema bratu jedna od najčistijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i najbezuslovnijih, a ja se danas osećam da sam brata izgubila dva puta.
Prvi put kada mi je javljeno da je izgubio bitku sa virusom kovid-19 i drugi put kada sam pročitala senzacionalističke naslove u raznim novinama i na internet portalima.
Zoran je izgubio bitku protiv nevidljivog neprijatelja, ali ovog puta žrtva je bila cela naša porodica Ivanović, a najviše od svih njegova deca – napisala je Vesna.
– Sve je prštalo od bombastičnih naslova, eksluzivnih vesti, objavljeno je puno ime i prezime mog brata, (dok se kriminalci štite inicijalima), neovlašćeno je objavljena fotografija cele porodice.
Gde je granica i gde je dno gubitka svake ljudske, profesionalne, društvene i moralne odgovornosti?
Ona je potom iznela šta se sve dešavalo sa pokojnim Zoranom i način na koji se zarazio.
– Zoranov sin bio je na rođendanu najboljeg druga, sa kojim se druži još od vrtića. Tog 7. marta nije bilo nikakve zabrane okupljanja, Srbija je imala jednog obolelog od kovid-19 virusa.
Iste večeri je održan i koncert u Domu kulture u Čačku, gde je bilo prisutno 700 ljudi. Deca mog brata nisu imala nikakve simptome, a kasnije je i testom potvrđeno da nisu zaraženi – saopštila je Vesna.
– Zoran, moj brat, genijalac, duhovit, šahista, omiljen u društvu, radio je do 16.3. na poslu, koji je između ostalog podrazumevao i terenski rad (u raznim ekspoziturama) banke u kojoj je zaposlen, širom zapadne Srbije.
Poslovno, a i privatno, jer je bio omiljen, susretao se sa velikim brojem kolega, ljudi, prolazni…
Nažalost, prema rečima Vesne Janković, negde se sreo i sa smrtonosnim virusom, koji je kasnije preneo i na svoju suprugu.
– Samo njegova supruga razbolela, ne i naši roditelji, koji se samo u medijima bore sa kovid-19 – kaže sestra pokojnog Zorana.
– Moj brat izgubio je poslednju ovozemaljsku partiju, što bi njegovi prijatelji i šahisti rekli: greška u otvaranju, izbor pogrešne taktike ili grubi previd.
Svejedno. Sada je, nažalost, sve svejedno. Ovo čemu smo moja porodica i njegova deca na pragu svog života izloženi je namera.
Onih koji su doneli maksimum zaključaka, uz minimum činjenica obezbeđujući time veću čitanost, broj klikova ili komentara.
I to, ne samo da nije u redu i fer, to je zločin. Za razliku od nevidljivog neprijatelja, ovde svi imaju svoj potpis i novinari i urednici.
U svom obraćanju javnosti Vesna je zaključila:
– Neko sam ko na svom radnom mestu daje sve od sebe u borbi sa epidemijom koja nas je sve snašla. Proteklih nedelja sam se trudila da se u mom svakodnevnom radu ne oseti strah, nemoć i panika kada se moj mlađi brat razboleo od kovid-19 virusa i borio za život.
Ja ću i dalje nastaviti da se borim i radim za dobro svih nas, naučiću da živim sa ovim bolom, radovaću se uspesima dece moga brata, prepoznajući u njima zrno Zoranove genijalnosti, ali boriću se i da istina i činjenice pobede.
Kažu da je objavljena vest, kao kada na primer istresete jastuk sa sve perjem sa petog sprata. A demanti te vesti je kao kada bi krenuli da skupljate rasuto perje da bi ponovo napunili isti jastuk.
Ja se ipak nadam da u ovoj zemlji ima više novinara koji će ovaj dematni objaviti.
3 nove žrtve koronavirusa u Srbiji, zaražen 441 zdravstveni radnik

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.