Moderna planira proizvodnju tri milijarde vakcina sledeće godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 09:08

Moderna planira proizvodnju tri milijarde vakcina sledeće godine

Američka kompanija Moderna je danas saopštila da očekuje da će sledeće godine proizvesti tri milijarde doza vakcine protiv virusa korona, što je dvostruko više u odnosu na prethodna predviđanja.

Za ovu godinu se očekuje proizvodnja između 800 miliona i milijardu doza, javlja Rojters.

Moderna je navela da novi podaci ukazuju da njena vakcina može biti bezbedno skladištena do tri meseca u frižiderima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da joj za čuvanje nije potrebna izuzetno niska temperatura.

Kompanija iz Masačusetsa je saopštila da je vrednost ugovora sa američkom vladom porasla za 236 miliona dolara, na oko 1,25 milijardi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U BiH stiglo 50.000 "SINOFARM" VAKCINA

Izvor: Blic, 29.Apr.2021

Ambasador Kine u BiH Đi Ping danas je u Sarajevu uručio donaciju od 50.000 doza vakcine "sinofarm" protiv korona virusa ministru civilnih poslova u Savetu ministara Ankici Gudeljević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.