Ministarstvo zdravlja: Stariji od 60 godina da se vakcinišu

Izvor: B92, 18.Sep.2023, 22:23

Ministarstvo zdravlja: Stariji od 60 godina da se vakcinišu

U Nemačkoj raste broj zaraženih virusom korona. Ministar zdravstva Karl Lauterbah (Lauterbach) pozvao je na vakcinaciju pre jeseni.

"Kovid infekcija nije prehlada, nije mala stvar", rekao je Lauterbah u ponedeljak. Ljudi stariji od 60 i u rizičnim grupama treba da smanje rizik od trajnih oštećenja kao što je long kovid, tako što će se vakcinisati.

Šezdesetogodišnji ministar se prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vakcinisao.

Vakcina kompanije Biontek (Biontech) koja je prilagođena aktuelnim varijantama virusa, treba da bude dostupna od ponedeljka. Za ovu sezonu vakcinacije očekuje se 14 miliona doza. Reč je o vakcini prilagođenoj omikron soju KSBB.1.5.

Lauterbah je rekao da se ove jeseni ponovo može očekivati mnogo zaraženih, ali i da u staovništvu postoji širok imunitet.

Mere ograničavanja kontakta nisu potrebne, ali svako treba da se zaštiti ako spada u rizičnu grupu. To znači i da nosi masku u prostorijama sa mnogo ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.