Ministar finansija Srbije: Državna pomoć privredi i gradjanima do sada 2,3 milijarde evra

Izvor: Beta, 06.Jul.2020, 13:22

Ministar finansija Srbije: Državna pomoć privredi i gradjanima do sada 2,3 milijarde evra

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je od početka krize koja je izazvana pandemijom virusa korona država direktnim davanjima i oslobodjenjem od poreskih obaveza privredi i gradjanima pomogla sa 278, 64 milijarde dinara, odnosno sa 2,3 milijarde evra.On je najavljujući sutrašnju isplatu treće minimalne zarada za 1.042.114 zaposlenih u ukupnom iznosu od 31 milijarde dinara, reko da je država privrednicima za tri minimalca do sada pomogla sa iznosom od 94 milijarde dinara, odnosno sa oko 800 miliona evra. "Sa isplatom ovog trećeg minimalca pokrili smo period od tri meseca iako je vanredno stanje i nemogućnost poslovanja trajalo duplo kraće. Pomogli smo, nadam se i poslodavcima i zaposlenima. Poslodavci su zadržali neophodnu likvidnost i obezbedili sredstva za isplatu zarada. Sa druge strane radnici su zadržali svoje poslove. Sada nam predstoji zajednička borba – da očuvamo postojeća radna mesta", rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.Ministar je naveo, kada se saberu iznosi odloženog plaćanja poreza i doprinosa, minimalci isplaćeni privredi, kao i novac koji je država obezbedila preko Fonda za razvoj i gradjanima u vidu jednokratne pomoći od 100 evra, dolazi se do cifre od oko 278,64 milijardi dinara, odnosno nešto više od 2,3 milijardi evra.Kako je precizirao, preko Fonda ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Državna pomoć privredi i građanima do sada 2,3 milijarde evra

Izvor: Danas, 06.Jul.2020

On je najavljujući sutrašnju isplatu treće minimalne zarada za 1.042.114 zaposlenih u ukupnom iznosu od 31 milijarde dinara, reko da je država privrednicima za tri minimalca do sada pomogla sa iznosom od 94 milijarde dinara, odnosno sa oko 800 miliona evra.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.