Izvor: Radio 021, 23.Jan.2021, 20:15

Milion Francuza vakcinisano protiv korone

Milion Francuza vakcinisano je protiv virusa korona, rekao je premijer Žan Kasteks danas, skoro mesec dana posle mukotrpnog početka kampanje vakcinacije u Francuskoj.

"Svim našim negovateljima, svim našim izabranim zvaničnicima, zaposlenima i agentima prefektura, regionalnim zdravstvenim agencijama i zdravstvenim ustanovama, svima koji udruže snage u ovoj izuzetnoj kampanji vakcinacije: Hvala!“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << , napisao je na Tviteru.

Vlada je postavila cilj da do kraja januara dosegne milion vakcinisanih Francuza od ukupno 67 miliona stanovnika. Spori početak vakcinacije 27. decembra izazvao je mnogo kritika i naterao Vladu da proširi prioritetne grupe za vakcinaciju.

Ministarka industrije Anjes Panije-Runaše je nagovestio za Frans Enter da Vlada želi da vakciniše "15 miliona ljudi" do juna. "Verujem da će zaj cilj biti premašen", dodala je ona.

S druge strane, Visoka zdravstvena uprava (HAS) opisala je danas kao "razumnu“ mogućnost da razmak između injekcija dveju doza vakcina bude šest nedelja, a ne tri do četiri nedelje kao sada, u cilju zaštite najugroženijih i suočavanja sa "raspaljivanjem epidemije“.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.