Mihajlović: Ne može se na kršenju mera graditi politika

Izvor: RTS, 30.Apr.2020, 22:20

Mihajlović: Ne može se na kršenju mera graditi politika

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je poštovanje mera iz domena javnog zdravlja u vreme epidemije korona virusa zadatak broj jedan za sve građane, uključujući i političare, tako da je stoga nezamislivo da neko na kršenju saveta lekara pokušava da gradi politički rejting.
"Minimum odgovornosti koji bi se očekivao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od bilo kog političara jeste da u vreme epidemije ne radi suprotno preporukama lekara, da ne ugrožava javno zdravlje. Sramno je da dok milioni građana Srbije sede u svojim kućama, opozicioni političari prave protest u vreme policijskog časa da bi privukli pažnju, a da pritom neki od njih i vređaju penzionere koji jedini u to vreme smeju da šetaju", navela je potpredsednica Vlade.
U saopštenju za javnost, ona je kazala da se ne može profitirati na nepoštovanju mera medicinske struke.
"Ne potcenjujte građane Srbije, jer nećete politički profitirati tako što ćete raditi protivno savetima lekara i ugrožavati druge građane", poručila je Zorana Mihajlović.
Kako je kazala, vrlo brzo će doći vreme kada će ponovo oživeti politička borba, i kada će doći do ponovnog političkog obračunavanja.
"Tužno je što sada opozicioni lideri svoje lične i političke interese stavljaju ispred najvišeg interesa svih građana Srbije, a to je zdravlje građana i borba protiv zarazne bolesti", zaključila je Mihajlovićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.