Izvor: Danas, 02.Nov.2023, 20:52

„Mi kao društvo ne cenimo mlade umetnike“: Aja Jung o razlozima zbog kojih je prvo međunarodno baletsko takmičenje preselila iz Beograda u Bolonju

Prvo beogradsko međunarodno baletsko takmičenje, najavljeno 2019. za oktobar 2020, najpre je odložila pandemija virusa korona, ali je već sledeće 2021. tadašnji i sadašnji odlazeći ministar kulture Maja Gojković javno potvrdila da se sve pomera za 2022. godinu. Takmičenje, zamišljeno kao podrška baletskom podmlatku Srbije, konačno će se održati od 10. do 12. 2023, ali u Bolonji.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Bacila kartu za metro: Aja Jung preselila baletsko takmičenje u Bolonju

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2023, 11:05

Direktorka Nacionalne fondacije za umetničku igru Aja Jung kaže da je prvo međunarodno baletsko takmičenje preselila u Bolonju "zbog nezainteresovanosti nadležnih gradskih i republičkih institucija".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.