Izvor: Radio 021, 12.Avg.2020, 12:43

Mere u Novom Sadu ostaju na snazi, bazeni zatvoreni do kraja sezone

U Novom Sadu je trenutno 1.445 obolelih od virusa korona, a kako je najavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, mere koje važe će biti produžene.

To je broj zaključno na današnji dan, 12. avgust.

Kako navodi gradonačelnik, juče je registrovano 20 novozaraženih, što je najmanji broj obolelih u jednom danu u poslednjih mesec dana.

"Ovo nije razlog da se opustimo, nastavićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa merama koje smo definisali, one daju rezultate. Imamo talas smirenja situacije u gradu i relaksacije zdravstvenog sistema koji je bio opterećen. Moj predlog će biti da se mere produže", poručuje Vučević.

Prvi čovek Novog Sada je dodao da će za sve građane osim za sportiste, zabrana rada bazena važiti do kraja kupališne sezone. Po njegovim rečima, nema uslova da popuste mere.

"Nije to nikakvo sprovođenje strogoće, već nužnost da bismo izdržali sve ovo, da bismo sačuvali zdravlje građana i da bismo sačuvali zdravstveni sistem grada, imajući u vidu i da nam jesen predstoji", navodi on.

Vučević dodaje kako je grad izašao iz najgoreg talasa sa kojim je bio suočen.

"Dobar trend je da svakog dana imamo više otpuštenih iz bolnica nego onih koji su primljeni. Nadamo se da ćemo se polako oporaviti i da ćemo naučiti da živimo s kovidom dok ne stigne lek, odnosno vakcina", zaključuje Vučević.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.