Izvor: Radio 021, 23.Jul.2020, 19:03

Manje pacijenata obolelih od korone u novosadskim bolnicama

U novosadskim bolnicama danas se nalazi 308 obolelih od virusa korona, što je za 14 osoba manje nego dan ranije.

Takođe, na respiratorima je manje osoba (21) u odnosu na prethodni dan (25). Međutim, kako KCV nije saopštio koliko je osoba otpušteno ili je preminulo, što je podatak koji nikad ne saopštavaju, nije sigurno kakava je situaacija sa epidemijom i rastom ili opadanjem broja novoobolelih.

Prema saopštenju, u KCV-u se nalazi 291 pacijent u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na prethodni dan - 300, a u Vojnoj bolnici 17 osoba u odnosu na 22 u sredu.

Iz KCV su saopštili i da se kod velikog broja hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа Covid19, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Ovome dodajmo da Institut za javno zdravlje Vojvodine od ponedeljka, kada su dati podaci za vikend, nije saopštavao podatke o novozaraženima u Vojvodini ili Novom Sadu, tako da je nepoznato kakva je trenutna situacija. Do tada je bio konstatan rast novozaraženih, gde je Novi Sad imao i preko 100 novozaraženih dnevno.

Dodajamo i da se nastavlja opadanje broja ljudi u samoizolaciji u Novom Sadu i sada ih ima 219, što je značajno smanjenje, jer ih je pre nedelju dana bilo 646. Ovo opadanje bi trebalo da znači da se smanjuje zaraza u Novom Sadu, jer se u izolaciji nalaze osobe sa lakšim simptomima ili njihovi kontakti, ali kako nema preciznih podataka o novozaraženima, nije sigurno da dolazi do smanjenja.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.