Mali: Uplata minimalca zaposlenima sredinom maja, pomoći građanima kad prođe vanredno stanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2020, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Uplata minimalca zaposlenima sredinom maja, pomoći građanima kad prođe vanredno stanje

Ministar finansija Siniša Mali je danas rekao da će uplata prve minimalne zarade za preduzetnike i zaposlene u malim i srednjim preduzećima iz državnog budžeta Srbije početi sredinom maja, a jednokratne pomoći svim građanima Srbije od po 100 evra kad prođe vanredno stanje uvedeno usled epidemije virusa korona.

On je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio državni paket pomoći privredi i građanima rekao da će u narednih 10 dana Vlada usvojiti sve akte >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji će omogućiti da se te mere što brže i efikasnije sprovedu.

Najavio je i mogućnost dodatnih mera pomoći za one koji će biti najviše pogođeni uslovima rada u vreme epidemije.

"Ovim paketom pomoći privredi skraćujemo vreme da se nakon krize u što kraćem periodu naša ekonomija vrati na noge i krene da trči istom brzinom kojom je trčala do pre nekoliko nedelja" rekao je Mali.

Naveo je da se precizno još ne zna koliko novca će u okviru tog paketa pomoći biti obezeđeno iz budžeta, a koliko zaduživanjem na domaćem i međunarodnom finansijskom tržištu.

Ministar finansija je apelovao na vlasnike poslovnog prostora da ne naplaćuju zakupcima kiruju dok je vanredno stanje u zemlji.

Na pitanje novinara da li moglo da se pravednije raspodeli jednokratna pomoć građanima Mali je rekao da je namera bila da "svako oseti snagu države i dobije dozu otpimizma i prođe krizu što lakše".

"Treba da budemo solidarni, jedinstveni, da svakom građaninu pomogne što je moguće više", rekao je Mali.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

OTKRIVAMO KADA ĆE GRAĐANI DOBITI POMOĆ: Uplata minimalca zaposlenima sredinom maja, a evo kada 100 EVRA LEŽE NA RAČUN

Izvor: Kurir, 31.Mar.2020

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali je danas rekao da će uplata prve minimalne zarade za preduzetnike i zaposlene u malim i srednjim preduzećima iz državnog budžeta Srbije početi sredinom maja, a jednokratne pomoći svim građanima Srbije od po 100 evra kad prodje vanredno stanje uvedeno usled...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.