Madjarska uvodi porez multinacionalnim lancima trgovine i bankama

Izvor: Beta, 04.Apr.2020, 15:42

Madjarska uvodi porez multinacionalnim lancima trgovine i bankama

Madjarska vlada saopštila je danas da uvodi novi porez multinacionalnim lancima trgovine i bankama kako bi povećala prihod državnog budžeta radi borbe protiv pandemije korona virusa.Trgovački lanci će morati da plate ukupno 106 miliona dolara novog poreza, a banke 162 miliona.Opštinski porez na vozila u iznosu od ukupno 100 miliona dolara koji se i inače plaća, biće zbog zdravstvenih potreba usmeren u centralni budžet.Političke stranke će iz držvnog budežta dobiti upola manje novca nego obično, čime će se uštedeti 3,5 miliona dolara.Zaposleni u zdravstvu će početkom leta dobiti bonus od po oko 1.500 dolara.Početkom iduće nedelje će biti objavljene mere za pomoć privredi procenjene na oko 20 BDP Madjarske.U Madjarskoj je korona virusom zaraženo 678 ljudi, a 32 osobe su umrle.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mađarska uvela novi porez za banke i trgovinske lance

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2020

Mađarska vlada saopštila je da uvodi novi porez multinacionalnim lancima trgovine i bankama, kako bi povećala prihod državnog budžeta radi borbe protiv pandemije virusa korona...Trgovački lanci će morati da plate ukupno 106 miliona dolara novog poreza, a banke 162 miliona...Opštinski porez na...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.