MNOGO BEZBEDNIJE: Nakon epidemije korona virusa, ovi automobili biće mnogo bezbedniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 20:26

MNOGO BEZBEDNIJE: Nakon epidemije korona virusa, ovi automobili biće mnogo bezbedniji

Imaju novi sistem zaštite...

Nova bezbednosna zaštita putnika od povreda glave i ramena prekriva površinu plafona automobila za samo 0,08 sekundi.

Kompanija Hyundai Mobis, deo velike južnokorejske korporacije koji proizvodi delove za proizvođače Hyundai, Genesis Motors i Kia Motors, najavila je proizvodnju prvog krovnog vazdušnog jastuka za automobile na svetu.

Ova nova vrsta vazdušnih jastuka štiti putnike od povreda glave i ramena tako što prekriva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << površinu plafona vozila za samo 0,08 sekundi. Toliko vremena je ovom novom bezbednosnom dodatku da se naduva u punim dimenzijama, od prednjeg od zadnjeg dela vozila.

Američka Agencija za bezbednost saobraćaja (National Highway Traffic Safety Administration) trenutno sprovodi ispitivanja novog izuma korejskog proizvođača kako bi ubrzala njegov izlazak na tržište.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.