MMF predvidja veći pad globalne ekonomije od ranije prognoziranog

Izvor: Beta, 24.Jun.2020, 16:15

MMF predvidja veći pad globalne ekonomije od ranije prognoziranog

Medjunarodni monetarni fond predvidja daleko veću ekonomsku štetu od andemije korona virusa nego što je prognozirao pre dva meseca.Predvidjanja MMF-a su da će ove godine ekonomija pasti za 4,9 odsto, dok je aprila predvidjao samo 3,0 odsto.Za SAD se predvidja da će bruto društveni proizvod pasti za 8,0 odsto, a ranije je MMF predvidjao pada od 5,9 odsto.Za američku i svetsku privredu to će biti najveći godišnji pad još od Drugog svetskog rata.MMF je takodje napomenuo da pandemija nesrazmerno nanosi štetu domaćinstvima sa malim primanjima "što umanjuje značajan napredak ostvaren u smanjenju ekstremnog siromaštva u svetu od 1990. godine".Svetska banka je nedavno procenila da će globalna ekonomija ove godine pasti za 5,2 odsto.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

MMF: Pandemija će nanijeti veću štetu nego što se predviđalo

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2020

Pandemija korona virusa uzrokuje širu i veću štetu ekonomskoj aktivnosti nego što se prije mislilo, objavio je u srijedu Međunarodni monetarni fond.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.