MERKELOVA PRIZNALA SVOJU NAJVEĆU KORONA GREŠKU: Sve se dogodilo oko Božića, i dalje je tužna

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2021, 13:13

MERKELOVA PRIZNALA SVOJU NAJVEĆU KORONA GREŠKU: Sve se dogodilo oko Božića, i dalje je tužna

Lično je pokušala da pomogne, ali bilo je kasno

Odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da je najslabiji trenutak u borbi protiv pandemije bio zaštita staračkih domova prošle zime, kada je najmanje 30.000 ljudi umrlo od zaraze korona virusom.

Merkel je u intervjuu za dnevnik "Ziddojče cajtung" kazala da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radilo o fazi zbog koje je i dalje tužna.

- Na Božić prošle godine, kada smo već imali testove, predugo su trajali napori vlade, dok je u staračkim i domovima za negu uveden režim testiranja u cilju zaštite štićenika - objasnila je ona.

Kazala je da je lično pokušala oko Božića u telefonskim razgovorima da pomogne u uvođenju testova.

- I pored toga je predugo trajalo dok je testiranje primenjeno. To je bio najslabiji trenutak u borbi protiv pandemije - istakla je Merkel.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRIZNALA GREŠKU Angela Merkel se kaje jer nije uspela da zaštiti penzionere!

Izvor: Kurir, 25.Okt.2021

Odlazeća kancelarka otkrila najveći propust svoje vlade u borbi koronavirusa, koji je u Nemačkoj do sada usmrtio više od 95.000 osoba

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.