MARIJA VELIKA! Zaharova poslala poruku koja je rasplakala Italiju: RUSIJA NE TRAŽI NIŠTA ZAUZVRAT

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Mar.2020, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARIJA VELIKA! Zaharova poslala poruku koja je rasplakala Italiju: RUSIJA NE TRAŽI NIŠTA ZAUZVRAT

Rusija je uputila pomoć Italiji u borbi protiv virusa korona van političkog konteksta, izjavila je na redovnom brifingu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Izveštaji nekih stranih medija o nesebičnoj pomoći Rusije Italiji u borbi protiv virusa korona i geopolitičkim motivima ovog koraka Rusije nastale su zbog zavisti prema državi, za koju se ispostavilo da može da pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u najbitnijem trenutku.

- Ova je okorela zavist da zemlja, koja sa Italijom nije ujedinjena nikakvim blokom ili savezom, razvija prijateljske odnose sa njom, bez obzira na sve i spremna je da joj pruži ruku u jednom od najdramatičnijih trenutaka savremene italijanske istorije van političkog konteksta, van političke situacije, van nekih sopstvenih pogleda na to kako se razvijaju međunarodni odnosi na evropskom kontinentu - rekla je Zaharova.

- Sve te priče da postoji neka pretnja Rusije, neka ruska agresivna politika – sve je to mit. Evo sada se na primeru i humanitarnoj pomoći koju je Rusija pružila Italiji i na primeru humanitarne pomoći koju Kuba i Kina pružaju različitim zemljama, vidi šta je zapravo informativna agresija - objasnila je Zaharova.

Ona je istakla da je Rusija pružila pomoć zemlji "videvši patnje Italijana, videvši nesreću koja je obavila čitavu Italiju i shvatajući da, nažalost, jedva da je neko u svetu bio spreman da pruži ruku pomoći u trenutku kada je Italiji ona toliko bila potrebna".

Rusija je u Italiju poslala velike količine pomoći, a ruska administracija navela je da za tu pomoć ne traži ništa zauzvrat, pa ni ukidanje sankcija koje su zemlje Evropske unije uvele.

U Italiji je od početka pandemije zabeleženo više od 86 hiljada zaraženih novim virusom korona KOVID-19, od kojih više od devet hiljada umrlo.

U sredu je italijanski list "Stampa" objavio članak koji se poziva na neimenovane izvore, a u kome se tvrdi da je 80 odsto ruskih isporuka u Italiju za borbu protiv epidemije KOVID-19 "potpuno beskorisno ili malo korisno" za zemlju. Autor je, čak, pretpostavio da sporazum između italijanskog premijera Đuzepea Kontea i predsednika Rusije Vladimira Putina ima geopolitičku konotaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.