Lončar: Nemojte slušati teorije kako će se ovo završiti za pet ili 15 dana

Izvor: B92, 10.Jul.2020, 16:49

Lončar: Nemojte slušati teorije kako će se ovo završiti za pet ili 15 dana

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je došao momenat da gradjani shvate da je virus korona prisutan i da zato moraju promeniti svoje navike.

Navodeći da u Beogradu nema mesta koliko je potrebno za sve novoinficirane, ministar je kazao da su tokom noći novoboleli iz glavnog grada preveženi u bolnice u Smederevu, Požarevcu i Mladenovcu.

"Ovo u šta smo došli direktno je proprcionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našem ponašanju. Iskreno se nadam da je ovo momenat kad će građani shvatiti da je korona tu sa nama i da moramo da promenimo naše navike, da se ne okupljamo ni u zatvorenom ni u otvorenom prostoru jer postoji rizik, da nosimo maske i držimo distancu", kazao je ministar.

Po njegovim rečima, najveći deo bolnica u Šapcu i Čačku prelazi u kovid sistem, uz zadržavanje odeljenja za veliki broj pacijenata sa kardiovaskularnim i drugim hroničnim oboljenjima.

"U privremenoj bolnici u beogradskoj Areni ima još mesta za pacijente koji ne zahtevaju terapiju kiseonikom, to su lakši pacijenti ili oni iz bolnica koji moraju ostati još par dana da primaju terapiju i da odrade još jedan test", rekao je Lončar.

Kazao je i da u kovid sistem ulazi i Specijalna bolnica Čigota kao i da se u Kragujevcu i Nišu otvaraju privremene bolnice kako bi "te pacijente imali pod kontrolom i sprečili dalje širenje infekcije".

"Nemojte slušati teorije kako će se ovo završiti za pet ili 15 dana. Moramo da se koncentrišemo na danas, na sutra. Kako se budemo ponašali videćemo direktno u broju obolelih, hospitalizovanih i nažalost, preminulih", rekao je Lončar.

U Srbiji je u prethodna 24 časa, od posledice infekcije korona virusom preminulo 18 osoba što je najveći broj od početka epidemije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.