Lončar: Bolnice i kasarne spremne ako korona virus stigne u Srbiju

Izvor: Press, 25.Feb.2020, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Bolnice i kasarne spremne ako korona virus stigne u Srbiju

Ako se novi korona virus i pojavi u Srbiji, neće biti smak sveta, jer smo spremni da reagujemo, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Foto:blic
- Razgovarao sam sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom - bolnice i kasarne, kao i neki privatni objekti biće obezbeđeni za eventualni smeštaj zaraženih korona virusom - rekao je Lončar za "Kurir".
On je istakao da je bitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da građani ne paniče i da znaju da sve što Srbija radi jeste u dogovoru sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO).

Lončar kaže i da u Srbiji niko nije pozitivan na novi virus, kao i da je na Klinici za infektivne bolesti na ispitivanju smešteno dvoje-troje ljudi koji su imali veze sa Kinom.
- Uveli smo novo pravilo - na svim graničnim prelazima, počev od Batrovaca i ostalih, meri se temperatura beskontaktnim toplomerima svima koji ulaze u Srbiju. Sada se već posebno obraća pažnja, ne samo na putnike iz Kine, nego i iz Italije - rekao je ministar.

On dodaje i da, osim što se srpskim građanima savetuje da ne putuju na sever Italije i u ugrožena područja, oni treba da obrate pažnju i da ne budu u kontaktu s ljudima koji dolaze iz tih područja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.