Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 14:49

Le Derby u nevreme za Zelene

Lion skoro kompletan gostuje Sent Etjenu, koji muku muči zbog sedmorice zaraženih virusom korona

Sent Etjen i Lion se, najblaže rečeno, ne podnose. Svaki duel ovih lokalnih rivala prepun je naboja koji se obično s tribina prelivao na teren, a navijačko nasilje pre i posle utakmica bila je, do pojave virusa korona, uobičajena pojava koju je bilo nemoguće iskoreniti. No, kao i prethodni sudar mrskih neprijatelja, i večerašnji 122. Le Derby biće odigran >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pred praznim gledalištem, ali teško da na travi neće biti "vatre".

Sent Etjen se muči sa formom tokom čitave sezone, pa bi na kraju mogao da ima ozbiljnih problema i u borbi za opstanak u elitnom rangu takmičenja, dok je Lion u poslednja dva kola, posle remija sa Renom 2:2 i poraza od Meca kod kuće 0:1, ostao bez liderske pozicije i neophodna mu je pobeda kako bi održao korak sa Pari Sen Žermenom i Lilom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gosti imaju kvalitetniji tim, ali su definitivno u blagoj krizi, pa im neće biti lako da dođu do tri željena boda. Domaćin je vezao dva neuspeha, a pre toga je bio u seriji od sedam utakmica bez poraza, među kojima su bili i remiji sa Lilom (1:1), Monakom (2:2) i Pari Sen Žermenom (1:1), što jasno pokazuje da Zelenima ne treba dodatna motivacija kada igraju protiv velikih favorita.

Dakle, oba tima ulaze u utakmicu posle razočaravajućih poraza od 1:0. Sastav Kloda Puela boriće se da se osveti rivalu za poraz iz prvog dela takmičenja. Lion je početkom novembra slavio sa 2:1, i to posle preokreta. Međutim, to je lakše reći nego uraditi, jer Sveci trenutno kubure sa pandemijom virusa korona, pošto je sedmorica igrača u izolaciji. I sam trener Puel je propustio poraz od Strazbura zbog bolesti.

Van stroja su talentovani golman srpskog porekla Stefan Bajić, potom Debiši, Gabrijel, Grin, Mone-Pake, Mukudi i Suisi, dok su zbog povreda odsutni Hazri, Makon i Retsos.

Sa druge strane, Lion je skoto kompletan, a jedini problem treneru Rudiju Garsiji prave Korne, Auar i Paketa, koji su neizvesni.

Lion je dobio četiri od prethodnih pet međusobnih mečeva sa Sent Etjenom, dok je poslednji meč u Sent Etjenu pripao domaćinu (1:0). Gosti su prethodno imali dva vezana slavlja na stadionu Žofroa Gišar (5:0 i 2:1).

Utakmicu Sent Etjen - Lion možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

FRANCUSKA 1 – 21. KOLO

Petak

PSŽ - Monpelje 4:0 (1:0)

/Mbape 34, 63, Nejmar 60, Ikardi 61/

Subota

Lans - Nica 0:1 (0:0)

/Atal 49/

Monako - Marselj 3:1 (0:1)

/Maripan 47, Tčuameni 75, Jovetić 90+2 - Radonjić 12/

Nedelja

Bordo - Anže u toku

15.00: (3,60) Dižon (3,25) Strazbur (2,15)

15.00: (2,55) Mec (2,95) Nant (3,05)

15.00: (2,55) Rems (3,20) Brest (2,85)

17.00: (2,90) Ren (2,90) Lil (2,75)

21.00: (5,20) Sent Etjen (3,80) Lion (1,68)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.