LUDILO! Ovaj predsednik je izdao naređenje vojsci da ubija ljude koji ne poštuju karantin

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUDILO! Ovaj predsednik je izdao naređenje vojsci da ubija ljude koji ne poštuju karantin

Na Filipinima je dosad od korona virusa umrlo 96 ljudi, a zaraženo je 2311.

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte u sredu je upozorio da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga "ko stvara nevolje" usled jednomesečnog karantina kojim se u zemlji pokušava zaustaviti korona virus.

- Neka ovo svima bude upozorenje - slušajte vladu u ovo vreme, jer je ključno da imamo red - rekao je u kasnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sinoćnjem obraćanju naciji pa dodao:

- I nemojte nauditi zdravstvenim radnicima, lekarima, jer je to ozbiljan zločin. Moje naredbe policiji i vojsci, ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi: upucajte ih - dodao je.

Duterte je izdao upozorenje svim stanovnicima Manile koji su uzduž autoputa u blizini svojih starih kuća protestvovali, jer nisu primili nikakve pakete hrane i drugih zaliha otkad je pre dve nedelje počeo karantin.

Like the true utak-pulbura that he is, the fascist madman Rodrigo Duterte responds to mass hunger and public unrest with the marching order that he seems to love so much: “Shoot them dead.” #OustDuterteNow pic.twitter.com/H3J5OXf36l

— Philip Jamilla (@pmjamilla) April 1, 2020

Snage bezbednosti i policija upozorili su stanovnike da se vrate svojim domovima, no oni su odbili, piše u izveštaju policije koja je razbila protest i uhapsila 20 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.