LICE PRAVDE IH STRPLJIVO ČEKA: Najteža ubistva se vraćaju u sud, nastavlja se suđenje Marjanoviću, Neđeljku, Flekici...

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 22:30

LICE PRAVDE IH STRPLJIVO ČEKA: Najteža ubistva se vraćaju u sud, nastavlja se suđenje Marjanoviću, Neđeljku, Flekici...

Posle epidemije korona virusa, osumnjičeni za ubistva ponovo će se naći pred licem pravde.

Epidemija korona virusa zaustavila je sve ne samo u Srbiji, već i u svetu, pa tako i suđenja za najteža ubistva koja su potresla Srbiju prethodnih godina.

Sa smirivanjem epidemiološke situacije u našoj zemlji i uspostavljanjem rada sudova, osumnjičeni za najveće zločine ponovo će se naći pred licem pravde.

Suđenje će se nastaviti za ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje više od 4 godine okupira javnost. Na nasipu u Crvenki, 2. aprila 2016. godine ubijena je pevačica Jelena Marjanović a za ovaj zločin sudi se njenom suprugu Zoranu Marjanoviću.

Gotovo godinu i po dana kasnije, 15. septembra, nakon što se pomislilo da zločinac neće biti otkriven, zbog sumnje da ju je ubio, uhapšen je pevačicin suprug Zoran Marjanović.

U pritvoru je proveo skoro deset meseci.

U oktobru prošle godine Apelacioni sud vratio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića na ponovno odlučivanje i dopunu Višem sudu i ukazao na izostanak činjenica koje će biti od ključnog značaja za potvrđivanje osnovanosti sumnje protiv Marjanovića.

Optužnica protiv Marjanovića je, kako su pisali mediji, oborena zbog pet propusta.

Marjanovića tužilaštvo tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči. U neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017., godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je posle ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Poslednje suđenje održano je početkom marta ove godine. Saslušani su Jelenina sestra Teodora Krsmanović, zatim pevačicina frizerka, kao i biciklista Milan Radić koji se kobnog dana našao u blizini mesta zločina. Presuda je najavljena za kraj aprila, ali je zbog vanrednog stanja sve odloženo.

Miloš Srebrić Flekica optužen je za ubistvo Kristine Kaplanović (20) na benzinskoj pumpi u Malom Mokrom Lugu koje se dogodilo 25. maja 2017. godine.

Flekici je februara ove godine suđenje odloženo za mart  jer se u sudnici nisu pojavili veštak sudske medicine, kao ni otac ubijene Kristine, ali je i ono pomereno zbog epidemije korona virusa.

Podećanja radi, Miloš Srebrić je optužen da je u pokušaju pljačke, ispalivši metak u glavu, ubio Kristinu, koja je radila na benzinskoj pumpi, zbog plena od 10.000 dinara u kasi.

Devojka je preminula u Urgentnom centru posle četiri dana borbe za život, a Srebrić je uhapšen posle nekoliko meseci skrivanja.

Na poslednjem ročištu, koje je održano 16. januara, prikazani su snimci sa sigurnosnih kamera, koje su sudu dostavili MUP i NIS. Umesto da olakšaju postupak, čini se da su ga otežali, jer su snimci oskrnavljeni, odnosno, svaki među njima je isečen u ključnom trenutku.

Kako je tada istakao Srebrićev advokat Jugoslav Tintor, a kako su i sami novinari mogli da se uvere, na snimcima nedostaje ključnih 5 minuta i 10 sekundi.

Na snimcima se vidi mladić koji se na pumpi pojavio 23 sekunde posle ubistva i koji nikada nije svedočio.

Na sudu će se u narednom periodu naći i slučaj stakloresca Filipa Gavranovića zbog sumnje da je početkom novembra 2017. godine ubio prijatelja pekara Nikolu Ostojića, čije je telo pronađeno u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici.

On je osumnjičen da je ubio Ostojića, čiji je nestanak bio prijavljen dva dana pre nego što mu je telo pronađeno Gavrilovićevoj staklorezačkoj radnji koja se nalazi u Resavskoj ulici preko puta pokojnikove pekare.

Oni su inače bili dobri drugovi i imali su radnje jedan preko puta drugog, a kao motiv se pominjalo koristoljublje. Ostojićev, kako su preneli mediji, iskasapljeni leš pronađen je skriven u dnu radnje, prekriven gomilom hartije, tepiha, ramova i slika.

Gavranović je u julu prošle godine priznao krivicu.

Ispričao je da je Nikola po ranijem dogovoru tog kobnog dana trebalo da mu pozajmi 2.000 evra da bi, prema njegovim rečima, vratio dug i zaokružio neke poslove u vezi sa svojom radnjom. Gavranović je pio rakiju pre nego što se našao sa Nikolom u svom lokalu, gde su zatim zajedno nastavili da piju rakiju, a potom otišli u susedni lokal u Resavskoj ulici, gde su popili kafu i pivo.

Prema tvrdnji Gavranovića, pekar je počeo sa provociranjem kada mu je stigla poruka od žene da li im je pozajmio novac. Prema njegovim rečima, komentari su se nastavili i oko Gavranovićevog pokojnog oca i o tome kako je Filip upropastio porodičnu staklorezačku radnju. Prema tvrdnji Gavranovića, Nikola je nastavio da ga provocira rečima: "Sad će da vidi Beograđanin kako on bije" i udario mu šamar, od koga je pao sa stolice.

- Odmah posle toga udario me je pesnicom u levi deo vilice, a zaustavio sam se kod izloga radnje. Ponovo me je udario pesnicom. U ruci je imao nešto od alata, ne znam šta, i to me je ubadalo po rukama. Tada smo se uhvatili za revere, počeli smo da se rvemo po radnji. Taj moj bes je trajao dva, tri, pet minuta, nisam mogao da se kontrolišem. Samo sam video da Nikola ne pomera ruke - ispričao je staklorezac.

Poslednje suđenje održano je 5. februara, a glavni pretres trebalo je da bude nastavljen u aprilu.

Suđenje će se nastaviti i za zločin koji nas je januara prošle godine ostavio nemima, u kojem je ubijen mladić Miloš Mileusnić (24) iz Čačka.

Za njegovu smrt osumnjičen je Neđeljko Đurović (29) iz Požarevca.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Đurovića kojom se tereti da je 27. januara rano ujutru nasmrt izbo Miloša ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Podsećamo, posle noći navodno provedene na društvenim mrežama, osumnjičeni Đurović, nezadovoljan svojim životom, rano ujutro izašao je na ulicu i nožem nasmrt izbo Miloša, koga je tad prvi put video.

Nesrećnog Miloša je izbo nožem i pobegao, a uhapšen je ubrzo jer je po gradu pravio incidente. Snimci kamera koji su pregledani pokazali su da je reč o istom mladiću koji je ubio Mileusnića.

Optužen je za teško ubistvo, počinjeno na svirep i podmukao način.

Neđeljko Đurović je prvobitno u policiji posle hapšenja navodno priznao sve, ali je dan kasnije sve negirao.

Kada je optužnica pročitana, Đurović je rekao da nije kriv za ubistvo koje mu se stavlja na teret i negirao sve na prvom suđenju koje je održano 25. februara ove godine.

Sledeće ročište zakazano je za 1. april, ali je odloženo zbog epidemije korona virusa.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.