Kraljica: Interesantno je čuti priče svih vas

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 14:38

Kraljica: "Interesantno je čuti priče svih vas"

U prvom video konferencijskom pozivu čiji je sadržaj javno emitovan, britanska kraljica Elizabeta II razgovarala je sa grupom negovatelja o brizi koju vode o svojim bližnjima, kao i o izazovima koje im je donela pandemija korona virusa.

Kako navodi Rojters, u razgovoru sa četvoro negovatelja, upriličenom povodom Nedelje negovatelja, učestovala je i njena ćerka, princeza Ana.

"Interesantno je čuti priče svih vas. Veoma sam impresionirana onim što ste već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigli do sada", rekla je 94-godišnja kraljica sagovornicima.

Video snimak razgovora objavljen je danas kako bi se skrenula pažnja javnosti na približno sedam miliona Britanaca koji bez novčane naknade obavljaju posao negovatelja, a tokom izolacije zbog pandemije korona virusa mnogi od njih su na sebe morali da preuzmu i druge dužnosti.

Prošlog meseca, Bakingemska palata objavila je audio snimak telefonskog poziva u kojem je Elizabeta II medicinskim sestrama i tehničarima zahvalila na naporima uloženim tokom pandemije, a prvi put za 68 godina kraljičine vladavine je zvučni zapis razgovora objavljen javno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.