Kovid bi mogao dovesti do dodatnih 100.000 smrti od malarije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020, 11:39

Kovid bi mogao dovesti do dodatnih 100.000 smrti od malarije

Pandemija korona virusa i otežan pristup lečenju mogli bi ove godine dovesti do 100.000 dodatnih smrtnih slučajeva od malarije u podsaharskoj Africi, procenjuje Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

U izveštaju o malariji za ovu godinu navedeno je da bi smanjenje pristupa efikasnom lečenju od 10 odsto moglo dovesti do dodatnih 19.000 smrtnih slučajeva u regionu, a da bi smanjenje od 50 odsto moglo dovesti do 100.000 dodatnih smrtnih slučajeva do kraja godine, prenosi CNN .

Regionalni direktor SZO za Afriku Matšidiso Moeti istakao je da COVID -19 preti da ugrozi napore na suzbijanju malarije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.