Korona virus u Srbiji je u zenitu: Sve se lomi OVOG DATUMA, a posebne DVE MERE biće važne za opstanak

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020, 18:45

Korona virus u Srbiji je u zenitu: Sve se lomi OVOG DATUMA, a posebne DVE MERE biće važne za opstanak

I pored svega situacija je dobra.

Na redovnoj konferenciji povodom izveštaja o stanju epidemije korona virusa u Srbiji epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da u ovom trenutku, kada se nalazimo u maksimumu epidemije, imamo dve mogućnosti koje mogu da se dogode.

On je izjavio da se jedna odnosi na potpunu zabranu kontakata, a druga da virus uđe među neku osetljivu populaciju.

- Mi se nalazimo na kraju pete i ulazimo u šestu nedelju. Nema dileme, krivulja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazuje da se nalazimo u maksimumu. U tom periodu mogućnosti su dvojake: jedna je da nam virus uđe u neku osetljivu populaciju i da se vratimo unazad, a druga je da se zabrane kontakti - kazao je Kon.

Istakao je i da njemu nije cilj zabrana kao zabrana, već da se dođe do svesti ljudi da su kontakti u ovom trenutku nešto što je neprihvatljivo.

- Mi dobro znamo za praznike i periode kada su ti kontakti češći i pokušavam da objasnim da je to najosetljiviji trenutak gde se lomi da li ćemo uspeti virus da potisnemo do te mere da se više ne podigne. On ima svoju snagu, agilnost i aktivnost samo onda kad ima puno zaraženih, a onog momenta kada to prestane i popusti, ne može ponovo da dobije sposobnost izazivanja zaraze - kazao je dr Kon.

Ponovio je ono što je i na jučerašnjoj konferenciji istakao: da je i pored svega, situacija dobra.

- Mi jesmo dobro, to je činjenica, i dalje je tako. Ovo malo povećanje u odnosu na juče, bilo bi lepo i da pada, ali mora nešto i da nas kinji i nervira. Imamo zaravnjenje, nemamo skok, i to je ogromna stvar, a nalazimo se u samom maksimumu. Ja imam snažnu podršku kolega sa kojima radim da je to najbolje (zabrana kontakata), a o tome se priča, raspravljamo i čekamo i dalje ove brojke. Imao sada pred sobom przanični vikend za katolički deo našeg stanovništva i svakako da će i oni slaviti u posebnim uslovima. Mislim da svi zajedno treba da shvatimo da štitimo žvot i da je to jedini razlog zbog čega toliko apelujemo, tražimo i molimo. A, mere su nekada jedini način. Bolje i tako, pa da virus sam sebe uništi do kraja. To je neko raconalno mišljenje koje mislim da u svima nama dominira - zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.