Korona virus, pijace i internet: Kako hrana stiže do vas u doba epidemije u Srbiji

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 09:50

Korona virus, pijace i internet: Kako hrana stiže do vas u doba epidemije u Srbiji

Do sada vam je bio potreban spisak u ruci, a danas ga možete direktno poslati u inboks vlasnika vaše omiljene tezge s pijace.

Dani vikenda uvek su važili za pijačne - tada prodavci iza tezgi zadovoljno trljaju ruke, a kupci kući nose cegere pune ukusnog voća i povrća.

Sada su, zbog korona virusa, skoro sve pijace u Srbiji je zatvorene. Mnogi kupci se pitaju gde da nađu robu, ali su se prodavci, posle nekoliko dana, uspešno organizovali.

Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je do pre izbijanja pandemije korona virusa držao tezgu sa voćem na beogradskoj pijaci Bajloni.

Zbog odluke Vlade Srbije da zatvori pijace širom zemlje, on se prebacio na prodaju preko Instagrama pod imenom "Freš natural frut".

Prle, mesar sa beogradske pijace kaže da je doneo odluku da ne posluje dok se "situacija s koronom" ne završi.

"Ne želim da se upuštam u bilo kakav rizik koji može uticati na moje, zdravlje porodice i prijatelja", kaže Prle.

To bi, kaže, za njega bio najveći gubitak, a ne što trenutno ne radi.

Do sada vam je bio potreban spisak u ruci, a danas ga možete direktno napisati u inboks vlasnika vaše omiljene tezge s pijace.

Ukoliko ste na bar na nekoj društvenoj mreži, neće biti teško.

Na društvenoj mreži Fejsbuk prijavljeno je desetine gradskih pijaca širom Srbije. Onlajn pijačnih prodavaca ima i na Instagramu, poput Gorana s početka teksta.

Sve što je potrebno je da u pretraživač Fejsbuka ukucate reč "pijaca".

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Korona virus, pijace i internet: Kako hrana stiže do vas u doba epidemije u Srbiji

Izvor: Radio 021, 06.Apr.2020

Do sada vam je bio potreban spisak u ruci, a danas ga možete direktno poslati u inboks vlasnika vaše omiljene tezge s pijace...BBCPijace u Beogradu zatvorene su 30. marta..Dani vikenda uvek su važili za pijačne - tada prodavci iza tezgi zadovoljno trljaju ruke, a kupci kući nose cegere pune ukusnog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.