Korona uvodi kraću radnu nedelju? Radna sedmica trajaće četiri dana?

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 09:49

Korona uvodi kraću radnu nedelju? Radna sedmica trajaće četiri dana?

Očekuje se da će predstavnici radnika prihvatiti situaciju.

Ministar rada Hrvatske Josip Aladrović nije isključio mogućnost da ta zemlja uvede skraćenje radne sedmice zbog epidemije korona virusa.

On je rekao da je za sledeću sedmicu najavljena sednica Privredno-socijalnog veća na kojoj će poslodavci, sindikati i vlada pokušati da dođu do konsenzusa o tome gde su sve uštede moguće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Postoje potpisani kolektivni ugovori, ali očekujem da će predstavnici radnika prihvatiti situaciju, prenosi portal Index reči Aladrovića sa gostovanja na RTL Danas.

On je takođe najavio da je moguće skraćenje radne sedmice na četiri dana.

- U ovom trenutku smo se odlučili za mere koje smo predstavili prošle sedmice, ali ne bih isključio meru skraćivanja radne sedmice - rekao je Aladrović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.