Korona prošla, cene pale: Vikendice po Fruškoj Gori i za 25.000 evra

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 19:42

"Korona prošla, cene pale": Vikendice po Fruškoj Gori i za 25.000 evra

Dok su tržišta nekretina u urbanim sredinama i dalje užarena, na periferiji gradova i po ruralnim sredinama moguće je kupiti nekretninu i vikendicu po ceni koja je značajno niža nego tokom korone.

Vikendice po Fruškoj godini vlasnici danas prodaju i za 25.000 evra, koliko recimo koštaju u Čortanovcima, ali i u mnogim drugim mestima. U Sremskim Karlovcima ima ih po 30.000, Vrdniku 50.000, a u Beškoj za dve kuće vlasnik traži 55.000, piše Blic.

Kupovina vikendica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posebno je bila popularna u vreme korone, kada su ljudi poslednji dinar davali za kutak u prirodi. Vreme se promenilo, pa su tako i vlasnici vikendica koje žele da prodaju morali da postanu manje "alavi", a to je od njih zahtevala i mnogo manja tražnja. Definitivno "pik" je prošao pre dve godine, i sasvim je izvesno da posle pada sada cene u vikend naseljima stagniraju.

Fruška Gora danas je naročito popularna zbog lepote prirode, oaze mira, ali i činjenice da se vrlo brzo stiže do grada. Donosimo vam pregled ponude i cena za nekoliko najtraženijih mesta po Fruškoj Gori. Čini se i da podaci u nastavku skoro nisu bili bolji iz ugla kupca, ali mnogi sada i poručuju: "Korona prošla, cene pale!"

Vikendice u Vrdniku od 50.000 evra

Prema aktuelnoj ponudi cene vikendice u Vrdniku kreću se od 50.000 evra i više. Skuplje su uglavnom novije gradnje sa većim placevima.

Vikendicu sa prelepim pogledom, na potezu Lagum, od 70 kvadrata, vlasnik prodaje za 51.500 evra. Kuća je uknjižena, ima dnevnu sobu, kuhinju, kupatilo, podrum i veliku terasu. Nekretnina je na povišini od oko 2,5 ari.

Nešto manja, kompletno nameštena vikendica od 50 kvadrata na prodaju je za 69.000 evra. Kuća se prostire na 8 ari placa koji takođe ulaze u cenu. Prema navodima vlasnika, kuća poseduje struju, vodu, grejanje na gas i garažu.

Letnjikovac sa roštiljem i vodom vlasnik prodaje za 77.700 evra, a sastoji se od vikendice od 80 kvadrata. Podovi u vikendici su betonski, stolarija drvena, renovirana kompletna fasada sa izolacijom. Prema fotografijama može se videti da je kompletno okružena zelenilom, i smeštena u mirnom delu.

Malo modernije nekretnine "drže" cene, pa se tako nekretnina sa prosečnom kvadraturom oko 60 kvadrata cena kreće preko 100.000 evra.

Jedna takva je upravo vikendica u Banji Vrdnik koja se prodaje za 120.000 evra. Kako je navedeno u oglasu, kuća od 65 kvadrata je potpuno nova, i nalazi se na ravnom placu od 800 kvadrata u blizini borove sume i na 800 metara od centra. Nekretnina je na dva nivoa, u prizemlju se nalazi veliki dnevni boravak, odvojena kuhinja i kupatilo, dok su na spratu dve sobe, kupatilo i velika terasa.

Vikendice u Sremskim Karlovcima od 30.000 evra pa i preko 150.000 evra

Vikendica od 29 kvadrata u Sremskim Karlovcima prodaje se za 30.900 evra. Ono što mnoge koji traže oazu mira i beg od gradske vreve može zainteresovati je to da kuću okružuje veliki voćnjak, i da u širokom opsegu nema drugih kuća.

Još jedna u mirnom kraju, nedaleko od Stražilova prodaje se kuća od 24 kvadrata za 41.200 evra. Kuća je na sprat, a vlasnik u ovu cenu nudi i 2.498 kvadratnih metara zemljišta.

Vikendica od 32 kvadrata u mestu Banstol prodaje se za 51.500 evra. Nekretnina je na dva sprata a ima i tavan i prostire se na zemljištu od 1.700 kvadratnih metara. Kako je navedeno u oglasu, ispred kuće se nalazi staklenik sa alatom za voćarstvo i preradu zemlje, košarkaški teren, teren za badminton i sto za stoni tenis.

Duplo veća, u istom kraju vikendicu od 60 kvadrata vlasnik prodaje za 75.000 evra. Kuća se nalazi na zemljištu preko 1.500 kvadratnih metara i ima izlaz na dva dobra puta. Postoji i ulična rasveta, blizu je autobuskog stajališta a kako je vlasnik naveo kad nema zelenila vidi se Dunav sa terase. Kuća Ima struju i vodu iz ukopanog rezervoara.

Još jedan primer je vikendica od 37 kvadrata, sa sa velikim voćnjakom i pogledom na zelena polja vlasnik prodaje za 90.000 evra. Kuća se nalazi na parceli od skoro 2.500 kvadratnih metara. Na placu se nalazi voćnjak u punom rodu (kajsija, šljiva).

Vikendice u Čortanovcima od 25.000 evra

Vikendicu od 20 kvadrata u Čortanovcima vlasnik prodaje za 25.000 evra sa placom od preko 500 kvadratnih metara. Kako je navedeno, plac je uknjižen i ograđen sa svih strana a na njemu se nalazi oko 30 voćaka i jedan red grožđa. Prema rečima vlasnika ove nekretnine ovo je za one koji žele apsolutni mir, bez gužve i buke.

Nešto veća nekretnina od 35 kvadrata, u istom vikend naselju na prodaju je za 35.000 evra. Plac je oko 2 ara.U pitanju je dobra lokacija, opasana drvećem i divnom prirodom a veliko dvorište pruža razne mogućnosti i priliku za uživanje i odmor u prirodi.

Sa samo pet kvadrata više, vikendica na odličnoj mirnoj lokaciji, skrivena od javnosti, prodaje se za 46.350 evra. Prema priloženim fotografijama može se zaključiti da je u pitanju pravi letnjikovac ušuškan u zelenilo. U ovu cenu ide i zemljište na kome se prostire nekretnina od 1.500 metara.

Vikendice u Beočinu od 30.000 evra

Opština Beočin godinama je poznata kao interesantna vikend lokacija a to govore i zvanični podaci gde je među lokacijama sa najviše prodavanih vikendica. To ni ne čudi imajući u vidu da se do ovog ušuškanog mesta dolazi za manje od pola sata iz centara Novog Sada.

Cene kuća danas kreću se od skoro 30.000 evra pa na više. Tako za 36 kvadrata na ovoj lokaciji vlasnik traži 28.000 evra. Sagrađena je na dva nivoa, a ima i potkrovlje. Uz kuću dolazi i plac površine 800 metra a pristup sa glavnog puta je sa dve strane.

Još jedna sa velikim voćnjakom prodaje se i za duplo više. Naime, vikend kuća od 32 kvadrata na prodaji je za 61.800 evra. Kuća je na dva sprata, a ima dve velike terase, Internet, telefon i kablovsku. Okružena prelepim zelenilom, nekretnina je definitivno idealna za odmor i miran boravak. Pored vikendice se nalazi 120 stabala vinove loze kao i 50 stabala voća.

Činjenica je da površina zemljišta ima veliki uticaj na cenu, pa tako kuća od 50 kvadrata na placu od preko 7.000 kvadratnih metara zemljišta košta 110.000 evra. Kako je vlasnik naveo u oglasu, vikendica je od Novog Sada udaljeno oko 14 kilometara a od Beočina 3 kilometra. Na placu pored uknjižene vikend kuće, postoji i vinogradarska kućica sa kuhinjom, sobom, kačarom i podrumom, ima struju, a vlasnik ističe da je ajpogodnija za vinograd.

U Beškoj dve vikendice za 55.000 evra

Vikendica od 92 kvadrata na prodaju je za 35.000 evra. Prema opisu, nekretnina je u odličnom stanju, ima vodu, struju i 13 ari ravnog placa. Prema priloženim fotografijama može se videti da je kuća ušuškana u zelenilo i da u blizini nema drugih kuća, te je odlična za one koji vole da se osame i privatnost.

Trosobna vikendica od 90 kvadrata na prodaju je za 53.500 evra. Vikendica se nalazi na placu površine 1001 metara kvadratnih, a ima dnevnu sobu, kuhinju, kupatilo, terasu i potkrovlje. U sklopu ovog objekta se nalazi letnja kuhinja i još jedan pomoćni objekat. Na vikendici stoji na raspolaganju struja i voda. Plac je ograđen sa sve četiri strane i na placu se nalaze razne vrste voća. Do ove vikendice je moguće doći asfaltiranim putem, a od obale Dunava udaljena je samo kilometar.

U istom vikend naselju dve vikendice prodaju se za 55.000 evra. Jedna je starija, prizemna, u osnovi 50 kvadrata na parceli od 1.100 metra kvadratnih. Druga ima 60 kvadrata i parcelu od skoro 1.250 kvadratnih metara, a uz to bi išla i parcela od 324 kvadratnih metara. Prema opisu iz oglasa, kuće imaju pogled na Dunav i prodaju se zajedno.

U okolini Petrovaradina vikendice od 60.000 evra

Najveći broj vikendica u okolini Petrovaradina prodaje se za oko 60.000 evra. Bar tako pokazuje veliki broj trenutno aktuelnih oglasa. To je neka početna cena za nekretninu na ovoj lokaciji koje idu i preko 200.000 evra.

Tako se 47 kvadrata na ovoj lokaciji košta 60.000 evra. Vikendica se nalazi i blizini Novog Sada, a ima i veliki plac od 1520 kvadratnih metara sa blagim nagibom i sa puno zelenila.

Mir Fruške gore i priroda koja okružuje vikendicu od 28 kvadrata, sa spratnim delom iste površine na prodaju je po ceni od 82.400 evra. Kuća se sastoji od dve zasebne celine, sa sobom i kupatilom. Nalazi se na placu površine 1.500 metara kvadratnih, a kako stoji u opisu oglasa, većim delom je pod uređenim voćnjakom i vinovom lozom.

Istu kvadratura zemljišta sa nekretninom od 42 kvadratna metra vlasni prodaje za 82.000 evra. Kako se navodi, vikendica ima fantastičan pogled i oaza je mira i prirode koja okružuje vikendicu. Sastoji se od dve zasebne celine, sa sobom i kupatilom. Plac je pod uređenim voćnjakom i vinovom lozom a prednje dvorište idealno za porodične trenutke.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.