Korona napravila ogromnu rupu u budžetu Austrije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2020, 10:04

Korona napravila ogromnu rupu u budžetu Austrije

Od početka krize zbog korona virusa bilo je jasno da će pandemija ostaviti jasan trag u budžetu Austrije, ali na osnovu situacije nisu bile moguće tačne prognoze, no sada aktuelni brojevi pokazuju razmere "rupe" u budžetu.

U prvih šest meseci su prihodi države iznosili 32 milijarde evra, a rashodi 43 milijardi evra, navodi austrijski radio " Oe1 ".

Poređenja radi, u istom periodu prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine Austrija je imala još otprilike uravnotežen bilans.

Ogromna rupa u budžetu izazvana je pre svega manjim prihodima od poreza, kao i rastućim izdacima usled korona krize.

Samo prihodi od poreza na primanja su, u poređenju sa prošlom godinom, pali za milijardu evra.

Istovremeno su izdaci rasli, pa je tako samo za skraćeno radno vreme usled korona virusa potrošeno tri i po milijardi evra.

Uz to država je imala dodatne izdatke za dodatke na nezaposlenost, socijalnu pomoć, razne fondove za pomoć, ali i nabavku zaštitne opreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rupa u budžetu Austrije, zdravstveno osiguranje udvostručilo gubitke

Izvor: Capital.ba, 17.Avg.2020

BEČ – Od početka krize zbog virusa korona bilo je jasno da će pandemija ostaviti jasan trag u budžetu Austrije, ali na osnovu situacije nisu bile moguće tačne prognoze, no sada aktuelni brojevi pokazuju razmjere “rupe” u budžetu. Ministarstvo finansija u prvoj polovini ove godine bilježi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.