Korona jača i od MMA, otkazan UFC 249

Izvor: RTS, 10.Apr.2020, 08:19

Korona jača i od MMA, otkazan "UFC 249"

Uprkos najavama da bi turnir "UFC 249" trebalo da se održi 18. aprila, predsednik organizacije Dejna Vajt popustio je pritiscima čelnika Kalifornije i medija i otkazao takmičenje.
Epidemija koronavirusa u svetu zadaje udarac i MMA borcima. Turnir "UFC 249" neće biti održan 18. aprila, kako je bilo planirano, najviše zbog pritisaka čelnika Kalifornije, ali i nosilaca televizijskih prava.

Dejna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vajt, predsednik UFC organizacije, potvrdio je da je imao razgovore sa čelnicima I-Es-Pi-Ena, koji su nosioci prava emitovanja borbi, kao i da se posle toga odlučio da otkaže takmičenje.
Senatorka Kalifornije Dajana Fajnstajn prethodno je javno kritikovala pokušaj Vajta da organizuje turnir i pozvala na "razmišljanje o javnom zdravlju".
S druge strane, Vajt kaže da je za sve učesnike turnira unapred bilo obezbeđeno testiranje na koronavirus, kao i da zaposlenima u organizaciji ne preti otkaz usled svetske pandemije.
Iako budućnost UFC turnira nije poznata, Vajt je potvrdio da je obezbedio "Ostrvo za borbe", koje se nalazi u fazi ozbiljnih priprema kako bi bilo spremno da ugosti UFC turnir već u maju mesecu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NIŠTA OD FAJTA: Predsednik UFC hteo usred pandemije koronavirusa da se takmičenje održi, ali ipak ništa od toga (FOTO)

Izvor: Kurir, 10.Apr.2020

Predsednik organizacije Dejna Vajt je saopštio da će UFC 249, kao i svi događaji koje organizuje UFC, do daljeg biti otkazani usled pandemije koronavirusa. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.