Korona i glad: Besplatni obroci i u bogatim predgrađima Amerike

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 11:41

Korona i glad: Besplatni obroci i u bogatim predgrađima Amerike

Vašington -- Besplatni obroci građanima, osim u centru Vašingtona gde živi više od 22.000 beskućnika, dele se i u područjima SAD u kojima do skoro za to nije bilo potrebe.

Kriza, ponajviše izazvana pandemijom koronavirusa, uzdrmala je i zajednice poput gradića Betezde, u američkoj državi Merilend, koja važi za ekonomski razvijenije i skuplje američko predgrađe, piše Glas Amerike.

Kako navode, 200 paketa hrane za nedeljne porodične potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podeli se svakog petka građanima kojima su obroci najpotrebniji.

Redovi se stvaraju mnogo pre zvaničnog početka podele besplatnih obroka, bilo da je reč o pešacima, ili pak, građanima koji do parkinga vatrogasne stanice pristižu svojim vozilima.

Glavni ralog za besparicu je gubitak radnog mesta. Uprkos blagom ekonomskom oporavku poslednjih meseci više stotina hiljada građana u SAD se i dalje nedeljno prijavljuje za pomoć nezaposlenima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.