Kon otkriva da li nam BSG vakcina pomaže u borbi sa virusom korona

Izvor: Večernje novosti, 10.Apr.2020, 16:58

Kon otkriva da li nam BSG vakcina pomaže u borbi sa virusom korona

Doktor Predrag Kon je na današnjoj konferenciji održanoj u Palati Srbije rekao da je tačno da postoji zapažanje da BSG vakcina povećava ćelijski imunitet, ali da je potrebno naučno proveriti zašto je to tako BCG vakcina daje se na rođenju, odnosno pri otpustu iz porodilišta ili u toku prvog meseca života. Ona štiti od milijarne (raširene) tuberkuloze i tuberkuloznog meningitisa.Nedavno su se u medijima pojavili navodi da BSG vakcina pomaže u odbrani od infekcija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << posebno respiratornih, kao i da je u zemljama gde ljudi primaju vakcinu BCG nakon rođenja, manja smrtnost od korona virusa.Doktor Predrag Kon je na današnjoj konferenciji održanoj u Palati Srbije rekao da je tačno da postoji zapažanje da BSG vakcina povećava ćelijski imunitet, ali da je potrebno naučno proveriti zašto je to tako.- Nema sumnje da je kod te vakcine i dalje puno toga ostalo nejasno, kako se u stvari povećava ćelijski imunitet. Zapažanje, koje ne može da se isključi, će verovatno morati dalje da se ispituje i da se procenjuje zašto je to tako. BSG vakcina se daje kod karcinoma bešike, iako nikome nije jasno kako deluje. To zapažanje će morati naučno da se proverava - naglasio je epidemiolog, te dodao da "zemlje u kojima se najviše ispoljio ovaj virus se već decenijama nebesežiraju". Dobra vest je da smo mi svi dobili BSG vakcinu.- Mi smo svi vakcinisani. Deca se odmah pri rođenju vakcinišu sa BSG - naglasio je doktor Kon.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Informacija koju smo čekali: Dr Kon razjasnio da li BCG VAKCINA pomaže u borbi protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2020

BCG vakcina se u Srbiji daje u prvim danima bebinog života...BCG vakcina daje se na rođenju, odnosno pri otpustu iz porodilišta ili u toku prvog meseca života...Ona štiti od milijarne (raširene) tuberkuloze i tuberkuloznog meningitisa...Nedavno su se u medijima pojavili navodi da BCG vakcina pomaže...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.