Izvor: Radio 021, 09.Jul.2020, 08:28

Kon: Prepustio bih Radovanoviću svoje mesto u Kriznom štabu

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje virusa korona Predrag Kon poručio je preko Fejsbuka da bi svoje mesto u tom telu "ustupio" svom profesoru u penziji Zoranu Radovanoviću, koji kritikuje "politizaciju struke".

Kon je napisao da bi mesto ustupio u slučaju da se formira "nepolitizovano" takvo telo, ali da će dok toga ne bude, on "nastaviti da radi svoj posao" u postojećem štabu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Radovanović je u više navrata javno kritikovao rad Kriznog štaba, a za list "Danas" izjavio da je moguće da su članovi Kriznog štaba imali "častan razlog zbog kojeg nisu saopštavali prave podatke", ali da on takav razlog "ne može da vidi".

Imenovanje novog sastava Kriznog štaba je među zahtevima opozicije, koje je u sredu uveče u Beogradu, pre početka demonstracija, izneo Janko Veselinović, jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Na komentar predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Radeta Panića da Kon "svojim autoritetom" treba da zahteva da se odmah omogući uvid u centralnu nacionalnu bazu podataka o Covid-19 i da podacima iz nje dokumentovano dokaže da je Radovanović "izašao iz realnosti", Kon je napisao da je već tražio "kompletan uvid".

"U međuvremenu imam uvid u samu bazu bez ikakve mogućnosti pretraživanja. Do kraja mi je jasno šta se dogodilo. Na desetine razgovora sam obavio. Onaj koji će morati da objašnjava kako to očekuje da se radi bez medicinske dokumentacije i protivno zakonu o medicinskoj dokumentaciji, svakako nisam ja", kazao je Kon.

Dodao je da je nekoliko puta javno rekao da se podaci ne poklapaju, da se to odnosi i na broj pozitivno testiranih, a da su "teška svinjarija" tvrdnje da je posredi poltizacija problema za koju on snosi moralnu odgovornost.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Penzija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.