Izvor: Radio 021, 09.Jun.2020, 10:36

Kon: Čekaćemo bar još dve nedelje da broj novoinficiranih bude nula

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će se još najmanje dve nedelje čekati da broj novoinficiranih virusom korona u Srbiji u jednom danu bude nula.

Komentarišući rast broja novoobolelih prethodnih dana, Kon je rekao da su se pojavila žarišta u Novom Pazaru i Tutinu.

"Pojava novih slučajeva na respiratorima ne potvrđuje pretpostavku da je virus oslabio. Ako bi napao nekog ko je hronični bolesnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bio bi jako opasan", kazao je Kon.

Ocenio je da ublažavanje restriktivnih mera u Srbiji nije bilo prerano, već pravovremeno.

"Sa ukidanjem vanrednog stanja se doživelo da je epidemija gotova. Epidemija će vrlo verovatno teško uskoro da se odjavi, odnosno da imamo 28 dana bez novih slučajeva. Čekaćemo tu nulu najmanje još dve nedelje, ako ne i više", kazao je epidemiolog.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.