Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2020, 13:51

Kompanija Gorenje u Valjevu započela testiranje zaposlenih na korona virus nakon odmora

Kompanija Gorenje u Valjevu saopštila je danas da je započela testiranje zaposlenih na prisustvo korona virusa nakon kolektivnog godišnjeg odmora.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, testiranje zaposlenih vrši se brzim serološkim testom na korona virus, koji pokazuje rezultat u roku od 15 minuta od momenta uzorkovanja, a identifikuju se prisustvo IgG i IgM antitela.

Dodaje se da se testiranje vrši u skladu sa kompletnim merama zaštite, a sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ga Medigrup tim od dva lekara, dva medicinska tehničara i vozač.

Iz Medigrup sistema naveli su da su takve usluge u ponudi i za druge kompanije, a da je sa Gorenjem ugovor potpisan na godinu dana.

"Dodatna procedura koju je kompanija Gorenje uvela u borbi protiv korona virusa podrazumeva da radnici popune epidemiološki uputnik i ukoliko imaju najmanje jedan pozitivan odgovor, upućuju se na testiranje. Svima onima koji su negativni na testu dozvoljeno je da uđu u pogon", navode iz fabrike Gorenje.

Oni su dodali da radnici koji imaju pozitivan IgM antitela na testu upućuju se u kovid ambulantu u Valjevu, kako bi ušli u redovnu proceduru eventualnog lečenja i njima nije dozvoljen ulaz u fabriku.

Iz kompanije Gorenje naveli su da je predviđeno da se preventivna testiranja zaposlenih obavljaju redovno, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih institucija.

Naveli su da se u toj fabrici kao i u svim fabrikama Gorenja širom Evrope, od prvog dana proglašenja pandemije poštuju striktne preventivne mere koje podrazumevaju mere fizičke distance, obavezno korišćenje dezinfekcionih barijera, dezinfekciju ruku i radnog prostora, merenje telesne temperature na ulazu, nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuju kompanije.

"U svim našim fabrikama postavljene su zaštitne barijere koje onemogućavaju fizički kontakt gde god je to moguće, sprovodi se redovna dezinfenkcija prostorija, a sastanci se održavaju online ili uz obavezno održavanje propisane distance", dodali su.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.