Koliko korona utiče na klubove u Austriji?

Izvor: B92, 07.Sep.2020, 18:26

Koliko korona utiče na klubove u Austriji?

Nova sezona austrijske Bundeslige počeće, kao što je stara završena, u senci koronavirusa, ali i uz veliki finansijski jaz među prvoligašima.

Pandemija koronavirusa i ove sezone će praviti probleme klubovima, jer je broj gledalaca oganičen, a samim tim i prihodi.

Klubovi koji igraju u evropskim takmičenjima imaju dodatne prihode, koji će im olakšati rad, ali oni koji nemaju tu mogućnost bore se sa finansijskim problemima.

Red Bul Salcburg, Rapid >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i WAC, ali i LASK i Hartberg su u povoljnoj situaciji da mogu ostvariti prihode na „evropskoj sceni“.

Drugi klubovi, koji ne dobijaju novac od UEFA, kao što su, na primer Šturm iz Graca ili Austrija iz Beča strepe da će taj finansijski „jaz“ da se odrazi na prvenstvo.

Trener bečke Austrije Peter Šteger rekao je da dodatni prihodi predstavljaju ogroman podstrek.

Trener Šturma Kristijan Ilcer, u izjavi APA, rekao je da je jasno da je novac iz Lige šampiona i Lige Evrope rado viđeni izvor prihodovanja, pre svega u doba kao što je aktuelno.

Trener Rapida Ditmar Kibauer, čiji tim još igra u „Evropi“, smatra da prihodi iz evropskih takmičenja ne prave jaz i da je prošla sezona pokazala da mali klubovi mogu uvek naprave iznenađenje.

"Najbolji klubovi prihodima iz evropskih takmičenja imaju ogromnu budžetsku prednost, ali to su i zaslužili kvalfikacijom“, rekao je trener Rid-a Gerald Baumgartner.

Trener LASK-a Dominik Talhamer kazao je da najveći jaz postoji u Bundesligi između Red Bul Salcburga i ostatka, a da prihodi iz evropskih takmičenja mogu dovesti do pomeranja, ali taj jaz ostaje i dalje ogroman.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.