Koji je stepen rizika od zaraze koronom u zavisnosti od mesta u koje idete

Izvor: DobreVesti.rs, 02.Jul.2020, 11:41

Koji je stepen rizika od zaraze koronom u zavisnosti od mesta u koje idete

Prenos korona virusa kompleksniji je od pukog prisustva virusa u vazduhu. Neke aktivnosti su rizičnije od drugih, dok bi neke trebale da izazovu malo brige.

 
Kako države počinju da ponovo otvaraju delove svoje ekonomije i ljudi se umaraju od sveobuhvatne situacije i karantina, treba razmotriti nivo rizika različitih aktivnosti za donošenje odluka o tome šta je sigurno i šta treba izbegavati.
 
Džulija Markus, profesorka Medicinskog fakulteta sa Harvarda, nedavno je u Atlantiku tvrdila da treba imati na umu da rizik nije pođednak svuda i da pristup potpunog izbegavanja izlaska iz kuće naprosto nije održiv. Niti je moguće stalno...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.