Ko ima biblioteku izolacija mu ne može ništa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ko ima biblioteku izolacija mu ne može ništa"

O svojim iskustvima u samoizolaciji usled mera suzbijanja epidemije korona virusa pisala je književnica Mirjana Bobić Mojsilović na sajtu izdavačke kuće "Laguna" i tom prilikom naglasila da je u sveopštoj epidemiji usamljenosti kojoj je svet izložen godinama, ova prinudna usamljenost vratila ljude jedne drugima i sebi samima.

"Čovek, u ovim okolnostima, ako se ne prepusti demonu dosade, ne može da bude usamljen. Kada smo izloženi tolikim spoljašnjim ograničenjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uključujući i ograničenje kretanja, onda onome ko ima biblioteku ove pošasti ne mogu ništa", piše između ostalog Bobić Mojsilović.

Ona je navela da knjige mogu da nas spasu od mnogo čega.

"Prvo, samo uz knjigu možemo da dobijemo poruku da nam životi nisu bezvredni, da mi nismo bezvredni. Samo uz knjigu možemo da putujemo kroz vreme i prostor, i ništa kao dobra knjiga ne može da nas inspiriše da nešto napravimo od vlastitog života. Da bolje vidimo svet, i sebe u svetu. Da se suočimo sa sopstvenom majušnošću i veličanstvenošću. Drugo, uz knjigu možemo da imamo fenomenalno društvo" napisala je Bobić Mojsilović i dodala da je njoj lakše u ovoj zahtevnoj situaciji jer radi na novom romanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.