Kina zahvalna ruskim medijima na objektivnom izveštavanju o pandemiji

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2020, 10:50

Kina zahvalna ruskim medijima na objektivnom izveštavanju o pandemiji

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Hua Čuning se zahvalila ruskim medijima na objektivnom i profesionalnom izveštavanju o pandemiji virusa korona i naporima kineske vlade da prevaziđe krizu.
„Pre svega želim da se zahvalim našim ruskim prijateljima, svim ruskim medijima. Od početka pandemije uradili ste brojne objektivne članke i reportaže, verno se izvestili o naporima kineske vlade i dali ste pozitivnu ocenu merama primenjenim u Kini i postignutim rezultatima, ispoljivši duh profesionalizma i privrženosti poslu“, izjavila je ona. Prema njenim rečima, Peking to doživljava kao izraz prijateljstva ruskog naroda prema kineskom. S druge strane državni sekretar SAD Majk Pompeo optužio je nedavno Rusiju, Kinu i Iran za širenje dezinformacija o koronavirusu. „Videli smo da one (dezinformacije) dolaze iz država, kao što su Kina, Rusija i Iran“, rekao je Pompeo nedavno novinarima. Upravo je Hua reagovala na te optužbe rekavši da širenje dezinformacija o epidemiji virusa korona nije u interesu Kine. „Američki zvaničnici izjavljuju da Kina širi lažne informacije i propagandu, samo ne znam na koje lažne informacije misle? Na uspeh Kine u borbi protiv epidemije ili na pružanje humanitarne pomoći drugim zemljama?“, istakla je Hua. Ona je rekla da je Kina od samog početka epidemije zauzela transparentan, otvoren i odgovoran stav, blagovremeno deleći informacije o epidemiji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i drugim državama, uključujući i SAD.  
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.