Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 12:29

Kao kad detetu vratite omiljenu igračku

Pauza zbog virusa korona samo probudila "napadački bes" kod neverovatnog Ćira Imobilea

Ako uzmemo u obzir da ste stastveni ljubitelji italijanskog fudbala, mada i ne mora da bude tako, glavno pitanje glasi - šta vam prvo padne na pamet kada vam kao asocijaciju daju dva termina - golovi i Serija A? Priznaćete, ni Ronaldo, ni Ibrahimović, već Ćiro Imobile! Znamo da smo u pravu... Nema tu nikakvog vanserijskog talenta, magije u nogama, nesvakidašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << driblinga. Tu su vanserijski osećaj za gol, perfektan osećaj za prostor i kretanje, kao i idealan tajming. Ćiro Imoblile ne pati od fudbalske lepote, ali ovo predivnu igru čini još lepšom svojim golovima.

Dve nedelje karantina zbog virusa korona nisu ga izbacile iz ritma, kao što bi mogao da bude slučaj sa većinom igrača koji se suočavaju sa sličnim problemom, već su uticale na to da Imobile postane još gladniji za golovima. Kao psa kojeg držite na lancu, pa ga pustite da se rastrči, mada Ćiro voli znatno nežniju definiciju svog "slučaja".

"Osećao sam se kao dete koje igra fudbal, pa ne mogu da budem na terenu, to mi je udvostručilo bes. Sve sam izneo na teren i želeo sam da dam svoj doprinos dobrim igrama svoje ekipe", rekao je Imobile nakondvapostignuta gola protiv Zenita, koja su Laciju otvorila put ka osmini finala Lige šampiona.

Ljudi koji se bave statistikom u rimskom poslu posle svake utakmice u kojoj je najbolji italijanski napadač na terenu imaju pune ruke posla. Jednostavno, Ćiro se nikada ne zaustavlja. U pitanju je mašina za postizanje golova koja iz utkmice u utakmicu pomera istorijske parametre u klubu. Sa sinoćna dva pogotka Imobile je došao do brojke od 132 gola u dresu Lacija. Đuzepe Sinjori sada zaostaje pet golova, dok je ispred samo legendarni Silvio Piola sa 149 pogodka ili 17 više od Imobilea. Ali jasno je da će Ćiro i tu cifru ostaviti iza sebe, možda čak i do kraja sezone.

Ćiro na putu ka najboljem strelcu kluba juri i ostale rekorde kluba. U Ligi šampiona ih je do sada postigao 14 golova i za dva gola se odmajkao od Pavela Nedveda (20), a ispred je njegov sadašnji trener Simone Inzagi. Nema sumnje da će obojica biti izuzetno srećni onog trenutka kada i ta cifra bude dostignuta.

"Čitao sam imena igrača koji su stvorili istoriju ovog kluba i italijanskog fudbala, tako da je pravo ispunjene sna kada vidim sebe tamo gore", dodao je Imobile.

Najbolji strelac Evrope iz prošle sezone u ovoj će imati dodatnu motivaciju i još žešću konkurenciju u vidu Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. U ovom trenutku ozbiljno zaostaje, na šest mečeva u prvenstvu je dao četiri gola, ali se čini da se sve polako vraća na svoje mesto.

"Kada se šampioni poput Kristijana Ronalda pridruže Seriji A to smatrate izazovom za pomeranje sopstvenih granica, kako biste videli na kom ste nivou. Takav je slučaj i sa Zlatanom Ibrahimovićem, jer morate da proučite ove sjajne napadače, koji i u svojim godinama nastavljaju da ruše rekorde. Imam 30 godina, ali i dalje se osećam veoma mlado. Nadam se da ću kao i Ibra toliko dugo ostati u takvoj formi", poručio je Imobile.

Imobileu su tokom neuspelih pokušaja u Dortmundu i Sevilji zamerili da je "napadač za domaću upotrebu". Kriza je ipak bila trenutna, sve mu se vratilo u Laciju gde već petu sezonu uzastopno nemilosrdno rešeta mreže. Možda mu stil fudbala, ali i života, u Nemačkoj i Španiji nije odgovarao, ali niko ne može da mu ospori da je jedan od najboljih evropskih napadača u poslednjih sedam-osam godina.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.