Kajakaši Bezdana nastavljaju da nižu uspehe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2020, 18:26

Kajakaši Bezdana nastavljaju da nižu uspehe

Kajakaški klub Dunav iz Bezdana je jedan od najtrofejnijih u ovom sportu u Vojvodini, što je i dokazao na ovogodišnjim reduciranim takmičenjima zbog korona virusa. 

U vanrednom stanju nisu trenirali, a okupili su se ponovo u maju da bi se pripremili za prvenstvo Srbije i Vojvodine.

Bez obzira što su imali ubrzani ritam priprema, distancu, maske, a neki i treninge u kućnim uslovima, to nije sprečilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mlade nade Kajak kluba „Dunav iz Bezdana“ da osvoje medalje na državnom i pokrajinskom prvenstvu u mini kajaku.

"U mini kajaku smo bili prvi na vojvođanskom ekipnom, uzeli smo pojedinačno osam zlatnih medalja. Na velikom prvenstvu su pioniri bili prvi, a Vojvođanskom i treći na prvenstvu Srbije i ekipno kadetsko smo bili drugi i treći", rekla je Antonija Panda Horvat.

"Vežbali smo u kućnim uslovima, nismo nigde išli, bili smo kući i trenirali smo kući. Na hiljadu metara sam bio prvi u jednosedu u pionirima, drugi sam bio na petsto u jednosedu i u pionirima i bio sam u kadetima u dvosedu prvi", rekao je Mihajlo Dadić, pionirska kategorija, 14 godina.

"Ja sam bila na dva takmičenja. Bile smo u dvosedu jednom druge i jednom treće", rekla je Milica Kovačev, minikajak, devojčice do 12 godina.

Selo olimpijaca, kako mnogi zovu Bezdan zbog sportista koji su kao bili na najvećoj smotri svetskog sporta, po svemu sudeći ne treba da brine za budućnost kajaka, jer rezultati potvrđuju da Antonija Nađ, Antonija Panda i druge veslačice imaju dostojne naslednike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.