Kada se sledeći put žalite na starlete, setite se kako ste dočekali Dariju Kisić Tepavčević

Izvor: Luftika.rs, 06.Apr.2020, 23:28

Kada se sledeći put žalite na starlete, setite se kako ste dočekali Dariju Kisić Tepavčević

Doktorka Darija Kisić Tepavčević jedno je od lice koje svakodnevno viđamo u medijima dok nas izveštava o broju obolelih i umrlih od virusa korona. Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ ovih dana tema je seksističkih komentara na društvenim mrežama u kojima se pežurativno govori o njenom izgledu, poreklu i stručnosti.
U njenu odbranu sada je stala načelnica Centra za neuroonkologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Neurohirurške klinike Kliničkog centra Srbije doktorka Danica Grujičić koja se oglasila se na društvenoj mreži Instagram.
Ona je poslala poruku svima koji poslednjih dana napadaju doktorku Dariju Kisić Tepavčević.
– Ogorčena sam prostačkim i neprimerenim napadima na moju koleginicu Dariju od jednog broja ljudi. Radi se o pametnoj, uspešnoj i lepoj ženi koja je profesor državnog Medicinskog fakulteta i stručnjak u svojoj oblasti. Sve što je postigla je učinila napornim radom u nauci. Kada se sledeći put žalite što po medijima imate starlete, setite se kako ste dočekali uspešni ženu, profesorku i naučnicu koja je napisala preko 150 naučnih radova – napisala je doktorka Grujičić.
Podsećamo, na društvenim mrežama se, nakon početka epidemije i sve češćeg medijskog prisustva doktorke Darije Kisić Tepavčević, pojavio veliki broj seksističkih komentara, u kojima je iznesen niz primitivnih uvreda na račun velikog stručnjaka poput nje.

Doktorka Darija o žurkama na Sajmu: To je ljudski, ali akohol ne sme

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.