KUBANCI ĆE PROIZVESTI STO MILIONA VAKCINA OVE GODINE: Uskoro testiranje na deci

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 16:04

KUBANCI ĆE PROIZVESTI STO MILIONA VAKCINA OVE GODINE: Uskoro testiranje na deci

Kuba planira da proizvede 100 miliona doza svoje vakcine protiv korona virusa u toku ove godine

, izvestio je državni list Granma,a prenosi CNN.

Prema ovom zvaničnom glasilu kubanskih vlasti, država trenutno sprovodi drugu fazu testiranja svoje vakcine Soberane2 na 900 ljudi u uzrastu od 19 do 90 godina.

Kubanski list je naveo da zdravstveni službenici planiraju da u februaru započnu treću >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fazu ispitivanja vakcina na deci.

Visente Veres Benkomo, generalni direktor kubskog Instituta za vakcine Finlay, rekao je da se kubanski zvaničnici nadaju da će ove godine vakcinisati 11 miliona stanovnika Kube, a zatim će vakcinu prodati drugim zemljama.

On je saopštio da su Vijetnam, Iran, Venecuela, Pakistan i Indija izrazili interesovanje za kupovinu vakcine kada bude dostupna za sigurnu upotrebu, navodi CNN.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.