KRITIKA NEMAČKIH POLITIČARA NA PROTESTE TEORETIČARA ZAVERE: Zdravlje ne sme da se ugrozi

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 10:15

KRITIKA NEMAČKIH POLITIČARA NA PROTESTE TEORETIČARA ZAVERE: "Zdravlje ne sme da se ugrozi"

Sve veći broj protesta u Nemačkoj protiv mera uvedenih usled pandemije korona virusa, na kojima su u središtu pažnje teorije zavere, naišli su na kritiku nemačkih političara.

Ko negira pandemiju da bi pozvao na kršenje mera zaštite koristi nesigurnost ljudi i unosi razdor u društvu, rekla je šefica Socijaldemokratske Nemačke (SPD) Saskia Esken.

- Gledanje na stranu i ćutanje ne pomažu. Moramo da se suprostavimo tome - poručila je ona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Generalni sekretar CDU Paul Cimiak rekao je da se ne sme dopustiti da ekstremisti koriste krizu zbog pandemije kao platformu za svoju propagandu protiv demokratije.

- Sloboda okupljanja je elementarna za demokratiju, ali zaštita zdravlja ne sme da se ugrozi - naglasio je on.

Zamenik šefa poslaničkog kluba Zelenih u Bundestagu Konstantin fon Noc upozorio je na opasnost radikalizacije protesta.

- U našoj demokratiji je legitimno i razumljivo da se mere dovode u pitanje i da se ispolji neslaganje. Međutim na proteste dolaze svi oni koji u osnovi osporavaju sistem i koji političare smatraju marionetama Džordža Soroša i Bila Gejtsa - objasnio je Noc.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.